Συνεχίζεται για Τρίτη συνεχή ημέρα, η άνοδος στις τιμές των ομολόγων, στη δευτερογενή αγορά

Τα ελληνικά ομόλογα επωφελούνται του θετικού κλίματος που επικρατεί στις ευρωπαικές αγορές, μετά την εξομάλυνση της κατάστασης στην Ιταλία.

Είναι ενδεικτικό ότι το περιθώριο μεταξύ του Ιταλικού και Γερμανικού 10ετούς ομολόγου έχει υποχωρήσει σήμερα κατά 4 μονάδες βάσης και βρίσκεται πλεον στο κατώτατο επίπεδο (2,49%) των τελευταίων 5 εβδομάδων.

Η απόδοση του 10ετούς ομολόγου υποχώρησε κάτω από το 4,1% και κυμαινονταν νωρίς το απογευμα στο 4,09%.

Στο Ηλεκτρονικό Σύστημα Συναλλαγών (ΗΔΑΤ) της Τραπέζης της Ελλάδος ο όγκος των συναλλαγών διαμορφώθηκε στα 21 εκατ.ευρω εκ των οποίων τα 19 εκατ. αφορούσαν σε εντολές αγοράς. Η απόδοση του 10ετους ομολόγου διαμορφώθηκε στο 4,08% απο 4,20% που έκλεισε χθες ,με αποτέλεσμα το περιθώριο έναντι του αντίστοιχου γερμανικού τίτλου με απόδοση 0,43% να διαμορφωθεί στο 3,65% απο 3,81% που έκλεισε χθες.

Στην αγορά συναλλάγματος υποχωρεί σήμερα το ευρώ, με αποτέλεσμα να διαπραγματεύεται νωρίς το απόγευμα στα 1,1594 δολ. απο το 1,1594 δολ. που έκλεισε αργα χθες το βράδυ στην αγορά της Νέας Υόρκης.

Η συνεχιζόμενη ένταση στις εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ – Κίνας, επηρέασε σήμερα καθοριστικά την αγορά συναλλάγματος. Η κλιμάκωση του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο κρατών ευνοεί το δολάριο που λειτουργεί ως ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσεων και αστάθειας. Το τελευταίο “επεισόδιο” διαδραματίστηκε σήμερα, μετά από δημοσίευμα το οποίο θέλει την Κίνα έτοιμη να προσφύγει στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου προκειμένου να λάβει άδεια για να επιβάλλει εμπορικές κυρώσεις κατά των ΗΠΑ.

Στη διατραπεζική αγορά, τα επιτόκια στις περισσότερες περιόδους δεν σημείωσαν αξιόλογη μεταβολή. Έτσι, το επιτόκιο στη διάρκεια του ενός έτους κυμαινόταν στο -0,168%. Στη διάρκεια των 9 μηνών, διαμορφώθηκε στο -0,209%, στο εξάμηνο διαμορφώθηκε στο -0,269%, στο τρίμηνο διαμορφώθηκε στο -0,317% και, τέλος, στο μήνα, το επιτόκιο διαμορφώθηκε στο -0,371%.

Η ενδεικτική ισοτιμία ευρώ/δολαρίου, που ανακοινώνει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, διαμορφώθηκε στα 1,1574 δολάρια.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί