Συγχωνεύσεις επιχειρήσεων: Φέρνουν νέα «θύελλα»!!

Πρώτα όμως ρίχνουν το...«τυρί» (κίνητρα) για να το τσιμπήσουν όσοι δεν δουν τη «φάκα».

Παρεμβάσεις σε δύο μέτωπα της ελληνικής οικονομίας δρομολογεί το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

   Η πρώτη αφορά το μικρό μέγεθος των ελληνικών επιχειρήσεων σε σχέση με τα δεδομένα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Μάλιστα η ελληνική κυβέρνηση φαίνεται εδώ και καιρό να έχει βάλει… στόχο να μειώσει τον αριθμό των επιχειρήσεων στη χώρα! Οι συγχωνεύσεις, αρχικά με την παροχή κινήτρων, είναι ένας -ανώδυνος στα μάτια των πολλών- τρόπος!

   Φοροαπαλλαγές για συγχωνεύσεις

   Όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έχει δρομολογηθεί ο σχεδιασμός νέου νόμου με μειώσεις φόρων και άλλα κίνητρα που θα ενθαρρύνουν συγχωνεύσεις μικρών και μεσαίων επιχειρήσεων μεταξύ τους ή με άλλες μεγαλύτερες εταιρείες από την Ελλάδα ή το εξωτερικό.

Σήμερα, σχεδόν 800.000 εγχώριες επιχειρήσεις απασχολούν έως 10 εργαζόμενους και αποτελούν τη συντριπτική πλειονότητα στον επιχειρηματικό χάρτη της χώρας.

Οι επιχειρήσεις αυτές αποτελούν το 94,5% του συνόλου των μικρομεσαίων επιχειρήσεων έναντι 92,3% που είναι το αντίστοιχο ποσοστό στην ΕΕ.

   Μεταξύ των μέτρων που συζητούνται είναι και κίνητρα για την διευκόλυνση εισαγωγής των συγχωνευμένων εταιρειών στην κύρια αγορά του Χρηματιστηρίου, όπως μεγαλύτερες εκπτώσεις δαπανών.

Επίσης, μελετώνται φορολογικά κίνητρα σε επενδυτές που θα τοποθετούν κεφάλαια στις υπο συγχώνευση επιχειρήσεις καθώς και επέκταση των ετών φοροαπαλλαγής των κερδών καινοτόμων επιχειρήσεων.

«Έχουμε διπλάσιο αριθμό επιχειρήσεων σε σχέση με τον πληθυσμό της χώρας μας συγκριτικά με τον μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Αυτό σημαίνει ότι το μοντέλο επιχειρηματικότητας που έχουμε σήμερα δεν μπορεί να πάει πολύ δυναμικά μπροστά. Χρειάζεται να έχουμε και συγχωνεύσεις επιχειρήσεων», θυμίζουμε πως είχε τονίσει πρόσφατα ο Κωστής Χατζηδάκης, προαναγγέλλοντας εξελίξεις!!

Ετοιμάζεται επομένως η απαραίτητη νομοθεσία προκειμένου να προωθηθούν οι (αναγκαστικές εν καιρώ;;;) συγχωνεύσεις επιχειρήσεων, με πρόσχημα δήθεν την αύξηση της ανταγωνιστικότητας της ελληνικής οικονομίας!!!

Με πληροφορίες από απεμπε – φωτο:freepik

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί