σε όποια ελληνική επιχείρηση θέλει να ξεκινήσει τις διαδικασίες για να κατοχυρώσει εμπορικό σήμα που περιέχει τον όρο «Μακεδονία», αναλαμβάνει κι εφαρμόζει «από αύριο κιόλας» ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Βορείου Ελλάδος (ΣΒΒΕ), σε συνεργασία με άλλους επιχειρηματικούς φορείς, όπως ανακοίνωσε απόψε ο πρόεδρος του φορέα, Αθανάσιος Σαββάκης, από το βήμα της γενικής συνέλευσής του, παρουσία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.
«Επαναλαμβάνω και ενώπιον σας, κύριε πρωθυπουργέ, αυτό που ο ΣΒΒΕ έχει διακηρύξει από την αρχή, και υποστηρίζει διαχρονικά: ο όρος “Μακεδονία” για τις εμπορικές επωνυμίες, ανήκει αποκλειστικά και μόνον στην Ελλάδα. Με αυτό ως δεδομένο, θα πρέπει να καταβληθεί κάθε δυνατή προσπάθεια στο πλαίσιο της συμφωνίας, για την ομαλοποίηση των διμερών εμπορικών μας σχέσεων, για την αναβάθμισή τους, για την καλλιέργεια ειλικρινούς κλίματος προστασίας των επενδύσεών μας στη γειτονική χώρα, και για τη δημιουργία πραγματικά νέων προοπτικών για επενδύσεις.
(…) Η πρωτοβουλία που αναλαμβάνει ο ΣΒΒΕ αφορά οποιαδήποτε ελληνική επιχείρηση, και όχι μόνον σε επιχειρήσεις με έδρα τη Βόρεια Ελλάδα, σε επιχειρήσεις ανεξάρτητα από τον κλάδο στον οποίο ανήκουν, και χωρίς βεβαίως να είναι απαραίτητα μέλη του Συνδέσμου μας. Η νέα αυτή αναπτυξιακή πρωτοβουλία του ΣΒΒΕ, στην οποία καλούμε να συμμετέχουν όλοι οι επιχειρηματικοί φορείς της χώρας, οι Περιφέρειες και κάθε φορέας που υποστηρίζει την επιχειρηματικότητα, ευελπιστούμε ότι τελικά θα έχει εξαιρετικά θετικά αποτελέσματα στην τοπική και εθνική ανάπτυξη».
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- ΕΚΠΟΙΖΩ: Ημίμετρο, με ημερομηνία λήξης, οι μειώσεις των τιμών στα προϊόντα σούπερ μάρκετ
- ΑΑΔΕ: Εντοπίστηκαν 39 κιλά κοκαΐνης σε κοντέινερ με μπανάνες στον Πειραιά – Πάνω από 1 εκατ. ευρώ η αξία της
- Γ. Παπανδρέου: Η δημοκρατία στηρίζεται στην εμπιστοσύνη – Στην Ελλάδα έχει κλονιστεί η εμπιστοσύνη στους θεσμούς
- Νέα δημοσκόπηση: Σταθερά πρώτη η ΝΔ
- Κατέληξε 67χρονος ο οποίος είχε τραυματιστεί σε τροχαίο στην Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Κιλκίς
- Νίκη Κεραμέως: Διεξάγουμε μελέτη για την επίδραση της Τεχνητής Νοημοσύνης στην κοινωνική ασφάλιση
- Φρίκη στη Γαλλία: Ζευγάρι κρατούσε 45χρονη γυναίκα φυλακισμένη στο γκαράζ επί πέντε χρόνια
- Τι συμβαίνει όσο πολίτες φτωχαίνουν – Σοκαριστικές αναφορές ανά την Ευρώπη
- ΤτΕ: Μείωση 55% στα περιστατικά απάτης στις μεταφορές πίστωσης- Μια απάτη ανά 136.000 συναλλαγές
- Παρούσα και στο Καζακστάν η Ρωσία! Τι ειπώθηκε για την κατασκευή του πρώτου πυρηνικού εργοστασίου