Στις 21 Ιουνίου η απόφαση για το αν θα μας αποχαιρετήσει ή όχι τελικά το ΔΝΤ

Στις 21 Ιουνίου θα υπάρξει συνολική απόφαση για την Ελλάδα, που θα περιλαμβάνει και την ελάφρυνση του χρέους, ανεξάρτητα από το αν συμμετάσχει στο πρόγραμμα ή όχι το ΔΝΤ.

Την επισήμανση αυτή έκανε σήμερα στις Βρυξέλλες ανώτερος αξιωματούχος της Ευρωζώνης, τονίζοντας κατηγορηματικά ότι, δεν προγραμματίζονται έκτακτες συνεδριάσεις για την Ελλάδα μετά τον Ιούνιο, γιατί οι αποφάσεις θα ληφθούν στο Εurogroup, της 21ης Ιουνίου στο Λουξεμβούργο.

Αναφερόμενος στη συμφωνία για την τέταρτη αξιολόγηση σε τεχνικό επίπεδο, είπε ότι «είμαστε πάρα πολύ ικανοποιημένοι» και πως οι υπουργοί στο Εurogroup της Πέμπτης θα επικυρώσουν αυτή τη συμφωνία. Ανέφερε ωστόσο πως, τα προαπαιτούμενα της συμφωνίας θα πρέπει να υλοποιηθούν από την κυβέρνηση, ενώ, υπενθύμισε τη δέσμευση του πρωθυπουργού, οτι, η Ελλάδα, θα έχει εκπληρώσει τις δεσμεύσεις της μέχρι τα μέσα Ιουνίου.

Ο αξιωματούχος είπε επίσης, πως, την Πέμπτη, οι υπουργοί θα κάνουν μια διεξοδική συζήτηση για το χρέος, αλλά οι τελικές αποφάσεις, όπως διευκρίνισε, θα ληφθούν στις 21 Ιουνίου.

Σχετικά με τη δόση της τέταρτης αξιολόγησης είπε ότι θα είναι μεγάλη και θα αποφασιστεί και αυτή στις 21 Ιουνίου, ενώ, το μεγαλύτερο μέρος θα πάει στο «μαξιλάρι» για την διασφάλιση της εξόδου της Ελλάδας στις αγορές μετά τον Αύγουστο, που θα βγει από το πρόγραμμα.

Για το ΔΝΤ είπε ότι, συνεχίζονται οι συζητήσεις για τη συμμετοχή του, προσθέτοντας ότι, θέλουμε τον διεθνή οργανισμό στη συμφωνία, λόγω της αξιοπιστίας του στις αγορές. Ωστόσο, επεσήμανε, ότι, ακόμη κι αν δεν βρεθεί κοινός τόπος με το ΔΝΤ, οι Ευρωπαίοι θα λάβουν όλες τις αποφάσεις στις 21 Ιουνίου, συμπεριλαμβανομένης και αυτής για το χρέος.

Πηγή: naftemporiki.gr

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί