• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σταϊκούρας για μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών: «Αυτά θα τα δούμε από Σεπτέμβρη. Λόγω πανδημίας δεν τα υλοποιήσαμε»

Σταϊκούρας για μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών: «Αυτά θα τα δούμε από Σεπτέμβρη. Λόγω πανδημίας δεν τα υλοποιήσαμε»

«Φέτος δεν θα υπάρξει πρόβλημα στα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους ακόμα και στο πιο δυσμενές σενάριο», ξεκαθάρισε o Yπουργός Οικονομικών.

«Συνεχείς οι επικαιροποιήσεις των στοιχείων για την οικονομία από τις συνέπειες της πανδημίας. Κανείς δεν μπορεί να κάνει πρόβλεψη», δήλωσε στα Παραπολιτικά 90,1 και στην εκπομπή ”Secret” ο Υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

Ο κ. Σταϊκούρας εμφανίστηκε αισιόδοξος για την οικονομία καθώς όπως είπε «κατά τη διάρκεια της καραντίνας τα έσοδα δεν σημείωσαν μεγάλη πτώση ενώ η χώρα βγήκε δύο φορές στις αγορές και δανείστηκε με χαμηλό επιτόκιο».

Την ίδια στιγμή ξεκαθάρισε ότι «φέτος δεν θα υπάρξει πρόβλημα στα ταμειακά διαθέσιμα του κράτους ακόμα και στο πιο δυσμενές σενάριο».

Παράλληλα τόνισε πως «πρέπει να δοθεί ρευστότητα στην πραγματική οικονομία και αναφέρθηκε στην επιστρεπτέα προκαταβολή προς τις επιχειρήσεις».

Την ίδια στιγμή, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε πως «ως τις 10 Ιουλίου θα δοθούν στην πραγματική οικονομία 2 δισεκατομμύρια ευρώ».

Ακόμη ανέφερε πως «η κυβέρνηση έχει ζητήσει από το τραπεζικό σύστημα να συμβαδίσει μαζί της».

Ο κ. Σταϊκούρας εκτίμησε ότι «τα 32 δισεκατομμύρια από το ταμείο ανάκαμψης της Κομισιόν δεν θα εισρεύσουν στη χώρα πριν από τις αρχές του 2021».

Επιπρόσθετα, ο υπουργός αναγνώρισε πως «η κυβέρνηση –λόγω της πανδημίας- δεν υλοποίησε πολιτικές όπως μείωση ασφαλιστικών εισφορών και της φορολόγησης των επιχειρήσεων».

«Αυτά θα τα δει η κυβέρνηση από τον Σεπτέμβριο», υπογράμμισε ο ίδιος.

Ταυτόχρονα, ο κ. Σταϊκούρας επανέλαβε πως «δεν είναι στις σκέψεις της κυβέρνησης μειώσεις μισθών και συντάξεων».

Ο υπουργός Οικονομικών ανέφερε ότι για τους συνεπείς δανειολήπτες «θα υπάρχει πρόγραμμα – γέφυρα ώστε το κράτος να πάρει πάνω του για ένα διάστημα, μεγάλο μέρος του δανείου του δανειολήπτη».

«Η πολιτεία βοηθάει τον συνεπή φορολογούμενο και τον συνεπή δανειολήπτη», επισήμανε.

Ερωτηθείς για τον επικείμενο ανασχηματισμό, απάντησε πως «αυτά είναι ερωτήματα που πρέπει να θέσετε στον πρωθυπουργό».

(Από parapolitika – φωτο:eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •