• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σταϊκούρας: «Έρχεται γενναία μείωση στην προκαταβολή φόρου – Δεν θα καταρρεύσει η οικονομία, αλλά θα υπάρξουν δυσκολίες»

Σταϊκούρας: «Έρχεται γενναία μείωση στην προκαταβολή φόρου – Δεν θα καταρρεύσει η οικονομία, αλλά θα υπάρξουν δυσκολίες»

staikouras
Την πρόθεση της κυβέρνησης να αναλάβει νέες πρωτοβουλίες προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι συνέπειες στην οικονομία από την κρίση του κορωνοϊού διεμήνυσε μέσω του ΘΕΜΑ 104,6 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας.

«Οριοθετούμε το πρόβλημα, έχουμε ταμειακά διαθέσιμα» πρόσθεσε ο κ. Σταϊκούρας ενώ έκανε ειδική αναφορά για τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή και στην «γενναία» μείωση της προκαταβολής φόρου που θα ανακοινωθεί εντός Ιουλίου.

Πιο συγκεκριμένα:

«Υπάρχει και η προκαταβολή φόρου που θα υλοποιήσουμε μέσα στον Ιούλιο και θα είναι γενναία. Πιθανόν σε ορισμένες περιοχές να μην υφίσταται προκαταβολή φόρου»

Για την τρίτη φάση της επιστρεπτέας προκαταβολής ο ΥΠΟΙΚ τόνισε πως «αν υλοποιηθεί αυτό θα γίνει τον Αύγουστο καθώς αυτό θα εξαρτηθεί και από το πόσα χρήματα θα εκταμιευθούν στην δεύτερη φάση του συγκεκριμένου προγράμματος.

Ολοκληρώνεται η 2η επιτρεπτέα προκαταβολή με δυνητικούς δικαιούχους 100.000, είναι λιγότεροι από ό,τι περιμέναμε καθώς η δική μας εκτίμηση ήταν ότι θα μπορούσαν να μπουν μέχρι 300.000 επιχειρήσεις. Η εκταμίευση των χρημάτων θα γίνει την επόμενη εβδομάδα».

Ο ίδιος φρόντισε να κάνει σαφές ότι η άσκηση για την τρίτη επιστρεπτέα προκαταβολή θα γίνει «λαμβάνοντας υπόψη τα δυσμενη στοιχεία για τον τουρισμό για Ιούνιο και Ιούλιο».

Όσον αφορά την πορεία της οικονομίας είπε ότι:

«Η αίσθηση που έχω είναι ότι δεν θα υπάρχει κατάρρευση και γι’ αυτό ερχόμαστε να πάρουμε αυτά τα μέτρα που είναι πρωτόγνωρα σε ένταση και ταχύτητα. Κάποιες επιπτώσεις λόγω της μεγάλης συρρκίνωσης του τουρισμού θα γίνουν ορατές από τον Σεπτέμβριο και μετά. Θα εκδηλωθούν δυσκολίες αλλά υπάρχει ρευστότητα που δίνει η ελληνική κυβέρνηση»

Η αίσθησή μου είναι ότι, αν βρεθεί εμβόλιο ή κατάλληλη φαρμακευτική αγωγή τον χειμώνα του 2020, θα καλύψουμε το σύνολο των απωλειών το 2021 αλλιώς θα μας πάρει λίγο περισσότερο» .

Επισήμανε ότι «πρέπει και τράπεζες και πολιτικοί να είμαστε προσεκτικοί με την κουλτούρα πληρωμών. Αν δημιουργήσουμε μια νέα γενιά κόκκινων δανείων, θα τρέχουμε πίσω από τις εξελίξεις το επόμενο διάστημα».

(φωτο:eurokinissi)

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •