Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, η στόχευση στο υγιές και δυναμικό πελατολόγιο του ιδιωτικού τομέα, μέσα από μια διευρυμένη γκάμα προϊοντικών λύσεων, οδήγησε σε αύξηση του μεριδίου αγοράς.
Τα μεικτά κέρδη αυξήθηκαν σε 14,2 εκατ. ευρώ το 2017 έναντι 13,1 εκατ. ευρώ το 2016, αύξηση που αποτυπώθηκε και στο EBITDA το οποίο έκλεισε σε 4,8 εκατ. ευρώ το 2017 έναντι 4,3 εκατ. ευρώ το 2016. Τα κέρδη προ φόρων αυξήθηκαν κατά 18% και ανήλθαν σε 1,652 εκατ. ευρώ το 2017 έναντι 1,401 εκατ. ευρώ το 2016 και τα κέρδη μετά φόρων αυξήθηκαν σε 1,114 εκατ. ευρώ το 2017 έναντι 900.000 ευρώ το 2016.
Παράλληλα με την αύξηση του τζίρου αξιοσημείωτη είναι και η δημιουργία θετικών λειτουργικών ταμειακών ροών ύψους 1,2 εκατ. ευρώ οι οποίες προσαυξημένες κατά 1,8 εκατ. ευρώ, μέσω δανεισμού, διοχετεύτηκαν κατά κύριο λόγο σε επενδύσεις του ομίλου ύψους 2,6 εκατ. ευρώ. Οι σημαντικότερες από τις επενδύσεις αυτές ήταν η απόκτηση ποσοστού συμμετοχής στην ολλανδική εταιρεία Web-IQ, καθώς και η ολοκλήρωση υλοποίησης μιας ξένης άμεσης επένδυσης (FDI) στην Κύπρο, για την παροχή Μετεωρολογικών υπηρεσιών στο Υπουργείο Γεωργίας, διάρκειας 13 ετών.
Η διατήρηση της απαραίτητης ρευστότητας για την κάλυψη των αναπτυξιακών αναγκών του ομίλου, συνεχίζει να είναι πρωταρχικός στόχος και επιτυγχάνεται τόσο με την αύξηση της κερδοφορίας, όσο και με την πρόσβαση σε κεφάλαια, λόγω της άριστης σχέσης με το τραπεζικό σύστημα, σύμφωνα με την ανακοίνωση.
Για τη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών έκλεισε στα 56,6 εκατ. ευρώ το 2017 έναντι 45 εκατ. ευρώ το 2016, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε 3,6 εκατ. ευρώ το 2017 έναντι 3,1 εκατ. ευρώ το 2016. Τέλος, τα κέρδη προ φόρων της μητρικής για το 2017 ανήλθαν σε 1,257 εκατ. ευρώ έναντι 1,012 εκατ. ευρώ το 2016 και τα αντίστοιχα αποτελέσματα μετά φόρων το 2017 ανήλθαν σε 1,006 εκατ. ευρώ έναντι 791.000 ευρώ το 2016.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Παρατάσεις στις προθεσμίες ολοκλήρωσης ενεργειακών προγραμμάτων του Ταμείου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας
- Βραζιλία: Σε μονάδα εντατικής θεραπείας ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου – Σοβαρή κρίνεται η κατάστασή του
- Παρατείνεται η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για το Πρόγραμμα ψηφιακής εκπαίδευσης και ενδυνάμωσης πολιτών άνω των 65 ετών και ατόμων με αναπηρία
- Θεσσαλονίκη: Εξαγοράσιμη η ποινή φυλάκισης στην 33χρονη που καταγγέλθηκε ότι κούρεψε και χτύπησε την κόρη της
- Στρατιωτική συνοδεία για τα εμπορικά πλοία που βρίσκονται στα Στενά του Oρμούζ ζητούν οι Γερμανοί εφοπλιστές
- Σε ΦΕΚ το πλαίσιο ελέγχων και προστίμων για την αθέμιτη κερδοφορία – Τα 63 βασικά αγαθά υπό παρακολούθηση – Το ειδ. κόστος καυσίμων στα νησιά
- Γροιλανδία: Παραιτήθηκε η ΥΠΕΞ – Το κόμμα της αποχώρησε από τον κυβερνητικό συνασπισμό
- Η χαμένη πόλη του Μεγάλου Αλεξάνδρου εντοπίστηκε μετά από σχεδόν 2.000 χρόνια (photo)
- Το άγχος αυξάνεται εντός Ευρώπης – Τι ακριβώς συμβαίνει με απλά λόγια
- Σ. Φάμελλος: «Ο κ. Μητσοτάκης έχει αποφασίσει να βάλει ταφόπλακα στην ελληνική αγροτική παραγωγή»









