• Αρχική
  • Άρθρα
  • Σημαντικό: Η έξοδος από τα Μνημόνια, μας έδωσε πίσω την ελευθερία, που χάσαμε; – Διαβάστε την αλήθεια!

Σημαντικό: Η έξοδος από τα Μνημόνια, μας έδωσε πίσω την ελευθερία, που χάσαμε; – Διαβάστε την αλήθεια!

Το γνωρίζουν οι πάντες. Η Ελλάδα των Μνημονίων, έχασε την ελευθερία της. Τα τελευταία χρόνια, ακολουθούμε πιστά, τις εντολές των δανειστών.

Η Ελλάδα δεν ήταν η πρώτη φορά που πήρε δάνειο και υπέγραψε μνημόνιο (το 2010), ούτε και ήταν η πρώτη φορά που κινδύνευσε να χρεοκοπήσει.Η σκληρή επιτήρηση των τελευταίων χρόνων όμως, πρακτικά μας έκανε να νιώσουμε δέσμιοι των δανειστών, σε όλα τα επίπεδα.

Πλέον έχουμε βγει από τα μνημόνια, αλλά είμαστε πραγματικά ελεύθεροι; Εκτός από το ότι είμαστε αναγκασμένοι να ακολουθούμε την Κεντρική πολιτική της ΕΕ, πράγμα που γινόταν και πριν μπούμε σε σκληρή μνημονιακή επιτήρηση, δεν έχουμε ανακτήσει την ελευθερία μας στην πράξη, παρά μόνο κάποια…κομμάτια (ελευθερίας).

Το γεγονός αυτό, δεν το τονίζουμε μόνο εμείς. Παρακάτω, θα διαβάσατε πολύ σημαντικά πράγματα.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης, έκανε κάποιες δηλώσεις, στην εκδήλωση με θέμα «Αριστερά, Κυβέρνηση και Ρεαλιστικές Ουτοπίες», την οποία διοργάνωσε το Ινστιτούτο Εναλλακτικών Πολιτικών ΕΝΑ.

Διαβάστε ένα απόσπασμα από τις δηλώσεις, που έκανε ο κ.Δραγασάκης:

Πριν από 4 χρόνια ξεκινήσαμε μια πορεία ελεγχόμενων ρήξεων. Το 2015 παραλάβαμε χώρα σε μνημόνια, σε ύφεση, με μη βιώσιμο χρέος. Σήμερα είμαστε εκτός μνημονίων, σε ανάπτυξη και με το χρέος σε ρύθμιση.

Πλέον, ανακτούμε βαθμούς ελευθερίας για να λύνουμε προβλήματα υπέρ του λαού. Σε αυτήν την προσπάθεια χρειαζόμαστε την κοινωνία συμμέτοχο. Από τώρα πρέπει να προετοιμαστούμε για την επόμενη 4ετία για να προχωρήσουμε στους βαθείς μετασχηματισμούς για την Ελλάδα του 2030.

Σχόλιο el: Ανακτούμε….βαθμούς ελευθερίας!

Ο λόγος που απορρίψαμε το ενδεχόμενο συνολικής ρήξης ή μάλλον την παράταση της συνθήκης ρήξης στην οποία βρισκόμαστε δεν ήταν στενά οικονομικός, αλλά ήταν ο κίνδυνος να δημιουργηθεί μια κατάσταση τόσο χαοτική που να μην μπορεί να ελεγχθεί με δημοκρατικά μέσα.

Αυτό θα οδηγούσε σε μια πρόωρη απονομιμοποίηση της κυβέρνησης και του Αριστερού εγχειρήματος για ίσως πολλά χρόνια. Αν μια συνολική ρήξη δεν είναι εφικτή πάντα υπάρχει η δυνατότητα για ελεγχόμενες ρήξεις.

Δηλαδή ρήξεις που είναι προβλέψιμες οι συνέπειές της. ‘Αρα μπορώ να προβλέψω τι θα γίνει και να μην παγιδευτώ σε αδιέξοδα. Και τέτοιες ρήξεις κάναμε πολλές.

Τα συμπεράσματα δικά σας!

  • 15
  •  
  •  
  •  
  •  
  •