Συγκεκριμένα, σε απάντηση των ισχυρισμών του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων (ΕΝΔΙΣΥ) σχετικά με τον εσφαλμένο τρόπο υπολογισμού των συντάξεων χηρείας, ο e-ΕΦΚΑ τονίζει ότι εφαρμόζει σε όλες τις συνταξιοδοτικές υποθέσεις, λόγω θανάτου, με ακρίβεια το κανονιστικό πλαίσιο που εισήγαγε ο Ν. 4387/2016 και ο Ν. 4611/2019, οι οποίοι καθιέρωσαν ενιαίους κανόνες για όλες τις περιπτώσεις μεταβίβασης συντάξεων, λόγω θανάτου, ανεξαρτήτως ασφαλιστικού φορέα προέλευσης.
«Η επιστολή του Δικτύου αφορά στην πραγματικότητα διψήφιο αριθμό συνταξιούχων από ειδική κατηγορία του Δημοσίου, για τους οποίους έχει εκδοθεί σχετική απόφαση του Ελεγκτικού Συνεδρίου, την οποία ο e-ΕΦΚΑ θα εκτελέσει.
Η απόφαση αφορά αποκλειστικά περιπτώσεις θανάτου που έλαβαν χώρα τη χρονική περίοδο μετά την έκδοση του Ν. 4387/2016 έως και τον Μάιο του 2019, οπότε και ψηφίστηκε ο Ν. 4611/2019», αναφέρει ο e-ΕΦΚΑ σε ανακοίνωσή του.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ:Eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η ισραηλινή αστυνομία εμπόδισε τον Καθολικό Πατριάρχη Ιεροσολύμων να εισέλθει στον Πανάγιο Τάφο
- Απίστευτο: Οπαδός της Εθνικής Αγγλίας πουλάει το σπίτι του για να ακολουθήσει την ομάδα στο Μουντιάλ
- Ο απίστευτος λόγος που οι αρχές του Ιράν έκλεισαν καταστήματα αλυσίδας καφέ στην Τεχεράνη – ΦΩΤΟ
- ΠΑΣΟΚ: Με την ψηφοφορία για την εκλογή της νέας Κεντρικής Επιτροπής ολοκληρώνεται το 4ο Συνέδριο του κόμματος
- Συναγερμός στο Παρίσι για την απόπειρα επίθεσης εναντίον αμερικανικής τράπεζας – Δύο νέες συλλήψεις
- Πολυπληθής η παρουσία του κοινού σε πλοία του Πολεμικού Ναυτικού για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου 1821
- Αλέξης Τσίπρας: Στις επόμενες εκλογές η ΝΔ θα έχει αντίπαλο την ανασυγκροτημένη προοδευτική παράταξη
- Θεσσαλονίκη: Χρήσιμος αλλά ανεπαρκής ο Νέος Κώδικας Τοπικής Αυτοδιοίκησης λένε εκπρόσωποι της Τ.Α.
- “Φτυστός” ο τσάρος Νικόλαος B’…Ρώσος κουρεύτηκε όπως εκείνος γιατί του μοιάζει, vid
- Panathēnea 2026: Η Αθήνα στο σταυροδρόμι τεχνολογίας, startups και πολιτισμού









