Σγουρός: Προκλητικό χαράτσι στη διαχείριση των απορριμμάτων

Για προκλητικό χαράτσι στη διαχείριση των απορριμμάτων, με αύξηση κατά 11,4 % σε σχέση με πέρυσι της εισφοράς που πληρώνουν οι πολίτες μέσω των δήμων για την επεξεργασία και τελική διάθεση των αποβλήτων στην Αττική, κάνει λόγο ο επικεφαλής της παράταξης «Αττική» και πρώην Περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός. Σε ανακοίνωσή του σημειώνει πως με εισήγηση της διοίκησης της Ρένας Δούρου ο αρμόδιος φορέας για τη διαχείριση των αποβλήτων (Ε.Δ.Σ.Ν.Α.) προχώρησε σε αυτή την αύξηση.

 

«Μετά τη χθεσινή κατά πλειοψηφία απόφαση που λήφθηκε στην οριακή από πλευράς απαρτίας συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του φορέα – αφού οι περισσότεροι εκπρόσωποι των δήμων απουσίαζαν και στο τέλος ζήτημα εάν είχαν μείνει πάνω από 10 μέλη του Δ.Σ. σε σύνολο 60 -, η εισφορά για το 2018 θα ανέλθει στα 49 ευρώ ανά τόνο εισερχόμενου απορρίμματος έναντι 44 ευρώ που ήταν για το 2017. Αυτό σημαίνει ότι οι πολίτες θα κληθούν να πληρώσουν για το 2018 μέσω των λογαριασμών τους στο ρεύμα 85 εκ. ευρώ αντί 78,5 εκ. ευρώ πέρσι, για να χρηματοδοτήσουν στην πραγματικότητα… το απόλυτο τίποτα».

Παράλληλα, όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση, μέχρι σήμερα κανένα απολύτως έργο για την υλοποίηση του περιφερειακού σχεδιασμού δεν έχει προχωρήσει ενώ «και οι προς ταφή ποσότητες παραμένουν στα ίδια επίπεδα με πέρσι δηλαδή στα 1,73 εκ. τόνους, οδηγώντας την κατάσταση σε δραματικά και εφιαλτικά αδιέξοδα, αφού συν τοις άλλοις εξαντλείται γοργά ο μοναδικός χώρος υγειονομικής ταφής».

«Οι αποφάσεις της διοίκησης Δούρου αποδεικνύουν καθημερινά ότι ο σχεδιασμός της για τη διαχείριση των απορριμμάτων – εάν αυτός υπήρξε ποτέ – απέτυχε παταγωδώς. Ό,τι υποσχέθηκε, αποδείχθηκε (αυτ)απάτη. Οι υποσχέσεις αθετήθηκαν, οι δεσμεύσεις πήγαν περίπατο. Η ανακύκλωση έμεινε στα χαρτιά και η Αττική κινδυνεύει να ξεμείνει ακόμη και από χώρους ταφής. Ήδη το περιβαλλοντικό και οικονομικό κόστος για την Αττική είναι τεράστιο. Μέσα σε τέσσερα χρόνια ένα πρόβλημα που τελούσε υπό επίλυση, έχει μετατραπεί σε επικίνδυνη ωρολογιακή βόμβα», δήλωσε ο κ Γιάννης Σγουρός.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί