ΣΕΒ: Η χώρα χρειάζεται επενδύσεις

Τι δήλωσε ο πρόεδρος του ΣΕΒ

Η προετοιμασία για την επόμενη ημέρα, μετά τη λήξη του 3ου προγράμματος, απαιτεί βούληση και δέσμευση από όλους μας να αφήσουμε οριστικά πίσω τον κακό μας εαυτό.

Η έξοδος από την κρίση δεν μπορεί να γίνει από την ίδια πόρτα που μπήκαμε σε αυτήν. Θα γίνει με επενδυτικά κεφάλαια για νέες παραγωγικές δραστηριότητες και όχι με δανεικά κεφάλαια για εισαγωγές και κατανάλωση. Χρειαζόμαστε ένα φιλοεπενδυτικό μεταρρυθμιστικό big bang μετά τον Αύγουστο του 2018, για να διπλασιάσουμε το συντομότερο δυνατό τις παραγωγικές επενδύσεις και να δημιουργήσουμε ξανά νέες δουλειές και συνθήκες ευημερίας για τον Ελληνικό λαό.

Αν υπάρχει μια «ασημένια σφαίρα» για να αξιοποιήσουμε το θετικό επενδυτικό momentum που δημιουργείται γύρω από την Ελληνική οικονομία και τις ήδη σχεδιασμένες επενδύσεις των επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα, αυτή είναι η ειλικρινής και αποφασιστική βούληση του Έλληνα Πρωθυπουργού να καταστήσει τη χώρα μας έναν ελκυστικό επενδυτικό προορισμό.

Τα διεθνή παραδείγματα για το πώς προσελκύουν επενδύσεις οι υπόλοιπες χώρες είναι διαθέσιμα και μας δείχνουν ότι δεν κάνουμε σωστά πολλά πράγματα. Αυτές τις καλές πρακτικές πρέπει να εφαρμόσουμε κι εμείς. Με δέσμευση για την υλοποίηση και όχι μόνο για τη νομοθέτηση όπως γίνεται μέχρι σήμερα.

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί