Σε ποιες αγορές στοχεύει ο ΕΟΤ – Στο τελικό στάδιο το νομοσχέδιο για βραχυχρόνια μίσθωση

Οι όροι στην παρέμβαση για τη βραχυχρόνια μίσθωση θα είναι τέτοιοι που θα αποτρέπουν τον οποιονδήποτε να λειτουργεί στη σκιά της φοροδιαφυγής, ενώ την ίδια στιγμή θα θεσπιστούν κανόνες που θα διασφαλίζουν την ποιότητα της φιλοξενίας. Τον Ιανουάριο, νωρίτερα από ότι άλλες χρονιές, θα αρχίσει η επικοινωνιακή εκστρατεία της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ θα γίνει […]

Οι όροι στην παρέμβαση για τη βραχυχρόνια μίσθωση θα είναι τέτοιοι που θα αποτρέπουν τον οποιονδήποτε να λειτουργεί στη σκιά της φοροδιαφυγής, ενώ την ίδια στιγμή θα θεσπιστούν κανόνες που θα διασφαλίζουν την ποιότητα της φιλοξενίας.

Τον Ιανουάριο, νωρίτερα από ότι άλλες χρονιές, θα αρχίσει η επικοινωνιακή εκστρατεία της Ελλάδας στο εξωτερικό, ενώ θα γίνει στοχευμένη προσέγγιση αγορών ως απάντηση στον χαμηλό προϋπολογισμό που διαθέτει ο ΕΟΤ για την προώθηση της χώρας.

Όπως τόνισε ο υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, σε συζήτηση με δημοσιογράφους, το υπουργείο φιλοδοξεί να κερδίσει με την έναρξη της νέας χρονιάς το στοίχημα των κρατήσεων. Η στόχευση θα γίνει σε αγορές όπως αυτή της Κίνας αλλά και άλλων εκτός Σέγκεν χωρών, ανέφερε, σύμφωνα με το protothema.gr.

Για φέτος αυτά τα κονδύλια δεν θα ξεπεράσουν τα 16 εκατομμύρια ευρώ συνολικά στο έτος.

Σύμφωνα με τον ίδιο εξετάζεται φόρμουλα για τη συνεργασία του ΕΟΤ με την εταιρία του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων, την Marketing Greece.

Βραχυχρόνια μίσθωση – καταδυτικός τουρισμός
Όπως έκανε γνωστό ο υπουργός, σε τροχιά υλοποίησης βρίσκονται οι παρεμβάσεις σε καταδυτικό τουρισμό και βραχυχρόνια μίσθωση.

Σε ό,τι αφορά τον καταδυτικό τουρισμό, η ρύθμιση βρίσκεται στο τελικό στάδιο, ενώ θα περιλαμβάνει και διάταξη για τις κολυμβητικές δεξαμενές (πισίνες), προκειμένου να απαντήσει στις σύγχρονες ανάγκες, μιας και θα αντικαταστήσει ένα πλαίσιο που συντάχθηκε τη δεκαετία του ‘70, όπως αναφέρθηκε.

Σχετικά με τη βραχυχρόνια μίσθωση, στην παρέμβαση δεν θα υπάρχει ο χρονικός περιορισμός μίσθωσης, ενώ η προσπάθεια εστιάζεται στην αποφυγή της φοροδιαφυγής. Όπως είπε ο κ. Θεοχάρης οι όροι θα είναι τέτοιοι που θα αποτρέπουν τον οποιονδήποτε να λειτουργεί στη σκιά της φοροδιαφυγής, ενώ την ίδια στιγμή θα θεσπιστούν κανόνες που θα διασφαλίζουν την ποιότητα της φιλοξενίας.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί