Η "βόμβα" που έριξε ο Ρέγκλινγκ για τον Βαρουφάκη

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας Κλάους Ρέγκλινγκ, είπε κάποια πράγματα για την Ελλάδα που θα συζητηθούν.

Η  Ελλάδα παραμένει σε πρόγραμμα ενώ οι άλλες χώρες έχουν ολοκληρώσει τα δικά τους, έκανε λόγο για «ειδική περίπτωση», για τρεις λόγους:

Πρώτον, η οικονομία της Ελλάδας είχε πολύ πιο βαθιά ριζωμένα προβλήματα από ό,τι οι άλλες χώρες σε πρόγραμμα.

Δεύτερον, η χώρα υπέφερε από μια πολύ πιο ασθενή δημόσια διοίκηση από ό,τι τα άλλα κράτη-μέλη του ευρώ.

Τρίτον, η κυβέρνηση το πρώτο εξάμηνο του 2015 προχωρούσε με τον τότε υπουργό Οικονομικών (σ.σ. Γιάνη) Βαρουφάκη στη λάθος κατεύθυνση: Σημαντικές μεταρρυθμίσεις ανακλήθηκαν και κατεβλήθη προσπάθεια να σταματήσει το συμφωνηθέν μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα.

Ως αποτέλεσμα, έπεσε η ελληνική οικονομία και πάλι σε ύφεση. Το “Grexit” ξαφνικά έγινε ρεαλιστικό σενάριο.

Η Τράπεζα της Ελλάδος εκτιμά ότι αυτός ο λάθος δρόμος κόστισε στην Ελλάδα 86 δισεκατομμύρια ευρώ. Κατά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, όμως, η κυβέρνηση επέστρεψε στον δρόμο των μεταρρυθμίσεων», ανέφερε ο επικεφαλής του ΕΜΣ.

Παρακάτω είπε: Εάν η κυβέρνηση στην Αθήνα εφαρμόσει όλες τις εναπομείνασες μεταρρυθμίσεις αποφασιστικά, μπορεί η Ελλάδα να βγει επιτυχώς από το πρόγραμμα του ΕΜΣ τον Αύγουστο του 2018.

Ανάλυση των παραπάνω δηλώσεων

Ο Ρέγκλινγκ στην ουσία μας είπε ότι, η εκλογή του ΣΥΡΙΖΑ μας γύρισε πίσω και ότι αν συνέχιζε το πρόγραμμά του ο Σαμαράς, θα είχαμε βγει από τα Μνημόνια. Επίσης είπε ότι αν η κυβέρνηση εφαρμόσει όλες τις μεταρρυθμίσεις , θα τελειώσει το πρόγραμμα του ΕΜΣ.

Με λίγα λόγια, ο ΣΥΡΙΖΑ ήρθε και σταμάτησε την όποια πορεία είχαμε, με αποτέλεσμα η χώρα να βρεθεί με την πλάτη στον τοίχο. Όλο αυτό που έγινε, έδωσε στην κυβέρνηση ένα άλλοθι, ώστε να προχωρήσει στην υπερφορολόγηση των πάντων, την οποία δεν την επέβαλε ούτε ο ΕΜΣ ούτε το ΔΝΤ.  

Προσοχή!

Με τον ΣΥΡΙΖΑ «βγαίνουμε» από τα Μνημόνια αλλά τα εφαρμοστικά μέτρα των Μνημονίων μένουν, δηλαδή μόνο «ΚΑΘΑΡΗ» έξοδο δεν θα έχουμε.  Εκτός από αυτό, συνέχεια ακούμε για το πλεόνασμα κλπ, το οποίο όμως είναι βαμμένο με το αίμα των φορολογούμενων.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί