με τον αντιπρόεδρο Βάλντις Ντομπρόβκις να δηλώνει πριν από λίγο πως «παρά τις προκλήσεις από την πανδημία, η Ελλάδα έχει κάνει σημαντική πρόοδο και η έκθεση θα λειτουργήσει ως βάση για την εκταμίευση της επόμενης δόσης» .
Στην αρχική του τοποθέτηση του κοινοτικός επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι περιέγραψε ένα σκηνικό ισχυρής ανάπτυξης με έντονη αβεβαιότητα για την οικονομία της ευρωζώνης η οποία απορρέει από το τρίπτυχο, πανδημία, πληθωρισμός και διαταραχές στην εφοδιαστική αλυσίδα. Σε αυτό το σκηνικό κρίσιμη χαρακτηρίζεται η σταδιακή απόσυρση των μέτρων στήριξης από τις οικονομίες.
Χρειάζεται καλύτερη στόχευση της δημοσιονομικής πολιτικής και όχι σύσφιξη τόνισε ο Π. Τζεντιλόνι σημειώνοντας ότι το δημοσιονομικό έλλειμα προβλέπεται από το 7,1% του ΑΕΠ φέτος στο 3,9% του ΑΕΠ το 2022 και στο 2,4% του ΑΕΠ το 2023 ενώ το χρέος προβλέπεται να αποκλιμακωθεί με αργό ρυθμό από το 100% του ΑΕΠ στο 97% του ΑΕΠ το 2023. « Η μείωση του χρέους με φιλικό προς την ανάπτυξη τρόπο δεν είναι οξύμωρο αλλά θα είναι μια πρόκληση», ανέφερε χαρακτηριστικά.
(Skai – φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τα δίχρωμα μαλλιά της Ολυμπιονίκη Αλίσα Λίου είναι η νέα τάση που “βάζει φωτιά” στα κομμωτήρια, vid
- ΕΕ και Ουκρανία: Τι συμβαίνει και παρατείνεται η σύγκρουση με την Ρωσία
- Πόσο διαρκεί το φυστικοβούτυρο και πώς να το αποθηκεύσετε σωστά
- Γενεύη: Ολοκληρώθηκαν για την Πέμπτη οι διαπραγματεύσεις ΗΠΑ-Ιράν
- Ο αφγανικός στρατός κατέλαβε 15 “προκεχωρημένα φυλάκια” του Πακιστάν, σύμφωνα με τους Ταλιμπάν
- Μακάβριο εύρημα στη Χαλκιδική: Εργάτες εντόπισαν βαλίτσα που περιείχε ανθρώπινα μέλη
- Έμμεσες συνομιλίες Ιράν και ΗΠΑ: Αυτά είναι τα νεότερα
- Χ.Απαλαγάκη (ΕΕΤ): Δεν υπάρχει συγκέντρωση τραπεζικού κλάδου στην Ελλάδα
- Ο απεσταλμένος του Πούτιν φέρεται να είχε συνομιλίες με Αμερικανούς αξιωματούχους στην Γενεύη
- Θεσσαλονίκη: Κλείνουν από τις 10 το πρωί του Σαββάτου έξι σταθμοί του μετρό









