Πρόταση για χρηματοδότηση έργων στο λιμάνι της Σούδας, από το Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών στο πλαίσιο πρόσκλησης του Μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF) 2019, θα υποβάλει το Λιμενικό Ταμείο Χανίων.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του προέδρου του Λιμενικού Ταμείου Δημήτρη Μπουντρογιάννη «στην πρόταση θα ενταχθούν μελέτες, οι οποίες θα συμβάλουν στον εκσυγχρονισμό του λιμένα Σούδας, καθώς και στην προετοιμασία του λιμένα για απορρόφηση πόρων κατά την επόμενη προγραμματική περίοδο».
Όπως αναφέρει η ίδια ανακοίνωση, «τα προτεινόμενα έργα θα αφορούν σε παρεμβάσεις που στοχεύουν στη καθιέρωση ενός βελτιστοποιημένου πλαισίου λειτουργίας του λιμένα και των πλοίων σε θέση αγκυροβολίας από ενεργειακή και περιβαλλοντική άποψη.
Τα νέα έργα θα αφορούν παρεμβάσεις στο δίκτυο φωτισμού, στο δίκτυο παροχών ρεύματος στα πλοία, εγκατάσταση συστήματος Διαχείρισης Ενέργειας το οποίο θα ελέγχει όλους τους καταναλωτές και τις πηγές ενέργειας εντός του λιμένα».
Η πρόταση του Λιμενικού Ταμείου υποβάλλεται μετά την τεχνική συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στην Αθήνα και διοργανώθηκε από τη Γενική Γραμματεία Λιμένων και Λιμενικής Πολιτικής του Υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, προκειμένου να ενημερωθούν οι φορείς διαχείρισης των λιμένων που είναι ενταγμένοι στο εκτεταμένο Διευρωπαϊκό Δίκτυο Μεταφορών για τη δυνατότητα χρηματοδότησης μελετών νέων έργων από τρέχουσα πρόσκληση του Μηχανισμού «Συνδέοντας την Ευρώπη» (CEF) 2019.
Στη συνάντηση συμμετείχε η πολιτική ηγεσία του υπουργείου, στελέχη της Ειδικής Υπηρεσίας Συντονισμού της Εφαρμογής Επιχειρησιακών Προγραμμάτων, ενώ το Λιμενικό Ταμείο Χανίων εκπροσώπησαν ο πρόεδρος Δημήτρης Μπουντρογιάννης και η προϊσταμένη της τεχνικής υπηρεσίας Αρτεμισία Σκουμπάκη.
H πρόσκληση θα είναι ανοιχτή για την υποβολή προτάσεων έως το τέλος Απριλίου 2019 και ο συνολικός προϋπολογισμός σε έργα στο εκτεταμένο δίκτυο του Διευρωπαϊκού Δικτύου Μεταφορών ανέρχεται σε 65 εκατ. ευρώ.
photo:eurokinissi
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Κ. Μητσοτάκης για Γλύκατζη-Αρβελέρ: Η διαδρομή της είναι μία διαρκής απόδειξη της δύναμης της θέλησης
- Θεσσαλονίκη: Στη φυλακή οι 8 δράστες για δεκάδες κλοπές, με λεία “μαμούθ” άνω των 400.000 ευρώ
- Κ. Πιερρακάκης προσερχόμενος στο Eurogroup: Είναι ζωτικής σημασίας να διαφυλάξουμε τον διεθνή ρόλο του ευρώ
- Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντιβάλ – Είχε παίξει στις ταινίες “Ο Νονός” και “Αποκάλυψη Τώρα”
- Αττική: Παρίσταναν τους ηλεκτρολόγους και εξαπατούσαν τα θύματά τους – Εξιχνιάστηκαν 14 περιπτώσεις
- Τραγικό τέλος είχε η εξαφάνιση 55χρονου από τη Χαλκιδική – Εντοπίστηκε νεκρός στις Συκιές Θεσσαλονίκης
- Αυστρία: Δίωξη για τρομοκρατία σε 21χρονο που σχεδίαζε επίθεση σε συναυλία της Τέιλορ Σουίφτ
- Η τελευταία χρονιά πριν τις εκλογές! Τι είπε ο Μητσοτάκης με αναφορά στα «αβέβαια χρόνια» που έρχονται
- ΣΥΡΙΖΑ: Ο πληθωρισμός και η ακρίβεια φέρουν την υπογραφή της κυβέρνησης Μητσοτάκη
- ΕΕΔ: “Αξιώνουμε πλήρη ενημέρωση για τους σχεδιασμούς σχετικά με την εισαγωγή της AI στη Δικαιοσύνη”









