Το πρόβλημα για τους ιδιοκτήτες ακινήτων δεν θα είναι πλέον ο βασικός ΕΝΦΙΑ αλλά ο συμπληρωματικός φόρος.
Με βάση τα όσα διαρρέονται ως τώρα απ’ το κυβερνητικό στρατόπεδο αν και οι αντικειμενικές αξίες σε περιοχές που βρίσκονται σήμερα στα 550 με 600 ευρώ ή στα 750 με 800 ευρώ θα πάνε 150 με 250 ευρώ επάνω οι συντελεστές θα μείνουν στα ίδια επίπεδα και ο ΕΝΦΙΑ δεν θα επηρεαστεί.
Η βασική αλλαγή έρχεται με τον συμπληρωματικό φόρο όπου οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχουν συνολική περιουσία άνω των 200.000 ευρώ θα πληρώσουν… χρυσάφι. Αυτό καθώς με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών όποιος έχει ένα σπίτι στο χωριό ή ένα εξοχικό σε περιοχή με σημερινή τιμή από 550 ως 750 και 800 ευρώ θα βρεθεί κάτοχος ακινήτου με αξία κατά 30% μεγαλύτερη.
Παράλληλα με την ένταξη ολόκληρων περιοχών, όπως στο Μαρκόπουλο, τη Ραφήνα, το Πόρτο Ράφτη, το Λαύριο ή σε δεκάδες άλλες περιοχές της επαρχίας τα εξοχικά ακίνητα που διαθέτουν εκατοντάδες χιλιάδες άτομα θα αποκτήσουν νέα αυξημένη αξία.
Κάπως έτσι οι ιδιοκτήτες αυτών των ακινήτων θα περάσουν το όριο των 200.000 ευρώ και θα κληθούν να πληρώσου συμπληρωματικό φόρο. Με λίγα λόγια αν και η κυβέρνηση λέει ότι το χαράτσι δεν θα αλλάξει και πολύ η πραγματικότητα κρύβεται κάτω από το… καπέλο του συμπληρωματικού φόρου.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η συγκίνηση του «Greek Freak» – «Το μεγαλύτερο κατόρθωμα της ζωής μου» – ΦΩΤΟ, vid
- Συγχαρητήρια Σ. Φάμμελου στην Εθνική Μπάσκετ: “Το χάλκινο μετάλλιο μας γεμίζει περηφάνια”
- Συγχαρητήρια Κ. Τασούλα στην εθνική μπάσκετ: “Όλοι οι παίκτες αγωνίστηκαν με ψυχή και ταλέντο”
- Τα δάκρυα του αρχηγού της Εθνικής Κώστα Παπανικολάου, vid
- Οι παίκτες της Εθνικής μας υπερήφανοι φόρεσαν τα μετάλλιά τους! ΦΩΤΟ
- Ν. Ανδρουλάκης για Εθνική μπάσκετ: Μας κάνατε περήφανους
- “Ψηλά η γαλανόλευκη”: Συγχαρητήρια του Κυρ. Μητσοτάκη στην εθνική για το χάλκινο μετάλλιο
- «Χάλκινη» η Εθνική μας στο Eurobasket! Στο βάθρο μετά από 16 χρόνια
- Η Μαράια και τα παιδιά του Γιάννη Αντετοκούνμπο στις κερκίδες, vid
- Πού ακριβώς οδηγούν οι δασμοί Τραμπ; Ελάχιστοι έχουν σκεφτεί τι θα μπορούσε να γίνει
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

ΤΡΕΝΑ

ΣΠΙΤΙΑ

ΑΓΓΕΛΟΥΔΗΣ

ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Ε65

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ

ΑΜΑΞΟΣΤΟΙΧΙΑ

MYSTREET

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
