Ποια ανάπτυξη: Στο 20,8% εκτοξεύτηκε η ανεργία

Του Γιώργου Φαρμάκη

Η κυβέρνηση υποστηρίζει ότι βγαίνουμε από τα Μνημόνια τον Αύγουστο και ότι η ανεργία έχει «κατέβει».

Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι και από ότι φαίνεται η κυβέρνηση προσπαθεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις.

Σύμφωνα με έρευνα της Eurostat, μεταξύ του Δεκεμβρίου 2016 και του Δεκεμβρίου του 2017 η ανεργία έφτασε στο 20,8%. Αξίζει να σημειωθεί ότι πριν ήταν 23,4%, δηλαδή η ανεργία «κατέβηκε».

Βέβαια το 20,8% δείχνει μια χώρα στην οποία υπάρχει ανάπτυξη;

Δείχνει μια χώρα έτοιμη να βγει από τα Μνημόνια;

Δυστυχώς όχι και αυτό το γνωρίζει η κυβέρνηση, η οποία πρέπει να αντιμετωπίσει το «τέρας» της ανεργίας  που δημιούργησε η ίδια αλλά και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις.

Η Ελλάδα είναι «άνεργη» αλλά η Ευρώπη «δουλεύει»

Ενώ στην χώρα μας η ανεργία καλπάζει, στην ΕΕ η ανεργία διαμορφώθηκε στο 7,1% το Φεβρουάριο από 7,2% τον Ιανουάριο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από τον Σεπτέμβριο του 2008. Ένα χρόνο πριν, το Φεβρουάριο του 2017 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην ΕΕ ήταν 9,5% και 8% αντιστοίχως.

Βλέπουμε λοιπόν ότι η Ελλάδα πηγαίνει από το κακό στο χειρότερο σε όλα τα επίπεδα.

Η υπερφορολόγηση έκανε πολλούς επιχειρηματίες να βάλουν «λουκέτο» στις επιχειρήσεις τους, με αποτέλεσμα να αυξηθεί η ανεργία (αφού όσοι δούλευαν σε αυτές τις επιχειρήσεις, έμειναν χωρίς δουλειά).

Το «χάλι» που παρουσιάζει η χώρα μας δεν φαίνεται ότι μπορεί να βελτιωθεί άμεσα και αυτό θα δημιουργήσει ένα μεγαλύτερο (πρόβλημα).

Η συνεχιζόμενη ανεργία έχει οδηγήσει πολλούς Έλληνες, στο εξωτερικό. Άνθρωποι καταρτισμένοι και σπουδαγμένοι έφυγαν από την χώρα, αφού είδαν ότι δεν υπάρχει προοπτική.

Δυστυχώς η φυγή προς το εξωτερικό είναι μια ανοιχτή πληγή για την χώρα και για αυτό το άσχημο γεγονός, ευθύνονται αποκλειστικά οι κυβερνήσεις.

Δεν είναι λίγοι εκείνοι οι οποίοι προσπάθησαν να αντεπεξέλθουν μέσα στην κρίση αλλά δεν τα κατάφεραν.

Το οικονομικό περιβάλλον της χώρας, δεν είναι ικανό να υποστηρίξει τους Έλληνες οπότε είναι λογικό (οι Έλληνες) να αναζητούν την τύχη τους σε κάποια χώρα του εξωτερικού. Βέβαια, αν και ακούμε «όμορφα» λόγια για τα εργασιακά στο εξωτερικό, τα πράγματα δεν είναι πάντα ρόδινα. Είναι αρκετοί αυτοί που επιστρέφουν στην Ελλάδα επειδή συνάντησαν δύσκολες καταστάσεις.

Ένα είναι το σίγουρο:

Στο εξωτερικό τα πράγματα δεν είναι εύκολα αλλά υπάρχουν περισσότερες ευκαιρίες.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί