Πλημμυροπαθείς αγρότες: Ξεκινούν οι εκταμιεύσεις προκαταβολών

Από σήμερα Πέμπτη, μετά τις 12 το μεσημέρι, ξεκινούν οι προκαταβολές ύψους 26,2 εκ. ευρώ τους αγρότες της Θεσσαλίας και άλλων περιφερειακών ενοτήτων που πληγήκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα το φθινόπωρο του 2023.

Συγκεκριμένα, μετά από συνεργασία του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και του Προέδρου του ΕΛΓΑ, Ανδρέα Λυκουρέντζου, καταβάλλονται προκαταβολές για ζημιές σε καλλιέργειες φυτικής παραγωγής στους αγρότες Τρικάλων, Λαρίσης, Καρδίτσας, Μαγνησίας, Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Ευβοίας.

«Συνεπείς προς τις δεσμεύσεις μας συνεχίζουμε την καταβολή αποζημιώσεων στους αγρότες που επλήγησαν από τις πρόσφατες θεομηνίες.

Είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των αγροτών μας, υλοποιώντας την εντολή του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, για στήριξη των πληγέντων και επιτάχυνση της προσπάθειας για αναγέννηση του πρωτογενούς τομέα στη Θεσσαλία. Είμαστε αποφασισμένοι να μετατρέψουμε την τραγωδία σε ευκαιρία και να δώσουμε και πάλι πνοή στην περιοχή και ελπίδα στους πληγέντες» δήλωσε ο Λευτέρης Αυγενάκης.

(απεμπε – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί