Η αρμόδια υπουργός, Δόμνα Μιχαηλίδου, με αφορμή την παράταση του προγράμματος, δήλωσε: «Το κράτος, για πρώτη φορά, χρηματοδοτεί στοχευμένες παρεμβάσεις για να εξασφαλίσει την απρόσκοπτη πρόσβαση των Ατόμων με Αναπηρία στην καθημερινότητά τους. Οι δράσεις σχεδιάστηκαν σε συνεργασία με την ίδια την αναπηρική κοινότητα, ώστε να ανταποκρίνονται πραγματικά στις ανάγκες των ανθρώπων με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις».
Από το υπουργείο σημειώνεται ότι όσοι έχουν ήδη προεγκριθεί στην α’ φάση καλούνται, μέσω της πλατφόρμας prosvasimotita.minscfa.gov.gr, να δηλώσουν το ακίνητο στο οποίο θα πραγματοποιηθούν οι παρεμβάσεις (κύρια ή και δευτερεύουσα κατοικία ή και επαγγελματική στέγη), τη σχέση τους με αυτό, καθώς και τις συγκεκριμένες παρεμβάσεις που επιθυμούν να υλοποιήσουν.
Το πρόγραμμα, που απευθύνεται σε άτομα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% με κινητική ή αισθητηριακή αναπηρία και συγκεκριμένα εισοδηματικά κριτήρια, παρέχει επιχορήγηση έως 14.500 ευρώ, με προκαταβολή 50% και πλήρως ψηφιακή διαδικασία, ενώ καλύπτει ράμπες, αναβατόρια, αυτοματισμούς, τεχνικές διαμορφώσεις, εξοπλισμό αλλά και τις αμοιβές μηχανικών για την πιστοποίηση των εργασιών.
Η διαδικασία ολοκληρώνεται με τη γ’ φάση, που αφορά την υποβολή των δικαιολογητικών ολοκλήρωσης των παρεμβάσεων και την καταβολή του υπολοίπου 50% της επιχορήγησης.
ΑΠΕΜΠΕ – ΦΩΤΟ αρχείου: Pexels
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Η Μόσχα ξεκαθάρισε τα πράγματα: «Η κατάσταση έχει βαλτώσει»
- ΕΛΣΤΑΤ: Στο 2% ο πληθωρισμός τον Οκτώβριο – Νέες αυξήσεις σε καφέ και κρέας
- Γαλλία: Η εισαγγελία ζητά αποφυλάκιση Σαρκοζί – «Η φυλακή είναι εξουθενωτική» δήλωσε ο πρώην πρόεδρος
- Έναρξη του Ανοιχτού Πανεπιστημίου του Δήμου Ηλιούπολης στις 12 Νοεμβρίου 2025
- Η Κίνα ανέστειλε τα “ειδικά” λιμενικά τέλη που είχε επιβάλει σε αμερικανικά πλοία
- Ο Ράιαν Ρέινολντς στο ριμέικ του θρυλικού «Thunderbolt & Lightfoot»
- Φρίκη στη Θεσσαλονίκη: Ισόβια ξανά στον 62χρονο που σκότωσε την κατάκοιτη μητέρα του και την βίαζε
- Η Κέιτ Μίντλετον επανέφερε ένα παλιό αλλά αγαπημένο της look που ενθουσίασε, vid
- Στο Παρίσι θα βρεθεί ο Μαχμούντ Αμπάς
- Κοντογεώργης για οικόπεδο Ιονίου: «Αν το αποτέλεσμα της ερευνητικής γεώτρησης είναι ευνοϊκό, τότε…»









