Παράγοντες αγοράς: «Για 2η χρονιά δεν ακούσαμε τίποτα από Μητσοτάκη για τις επιχειρήσεις»

«Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά δεν υπήρξε αναφορά, ούτε βέβαια και κάποια μέτρα που δρομολογούνται για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Για εμάς στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών είναι απόλυτα αναγκαίο να υπάρξουν παρεμβάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση».

Αυτό σημείωσε ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, σχολιάζοντας την ομιλία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στο κλείσιμο της 87ης ΔΕΘ, προσθέτοντας ότι είναι στη σωστή κατεύθυνση η έναρξη της δημόσιας συζήτησης για την υποχρεωτική ασφάλιση περιουσίας.

Αναλυτικά, ο κ. Χατζηθεοδοσίου δήλωσε: «Από όσα ακούσαμε από τον πρωθυπουργό φάνηκε ξεκάθαρα η πρόθεσή του να στηριχθούν οι πιο ευάλωτοι και αυτό είναι κάτι θετικό, καθώς κανείς δεν πρέπει να μείνει πίσω. Έδειξε, επίσης, την ανάγκη λήψης έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση της κατάστασης στις πληγείσες από τις φυσικές καταστροφές περιοχές.

Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά παρατηρήσαμε ότι δεν υπήρξε αναφορά, ούτε βέβαια και κάποια μέτρα που δρομολογούνται, για τη στήριξη της μικρομεσαίας επιχειρηματικότητας. Για εμάς, στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών, είναι απόλυτα αναγκαίο να υπάρξουν παρεμβάσεις προς αυτήν την κατεύθυνση. Το υψηλό λειτουργικό κόστος των επιχειρήσεων, η ακρίβεια, οι συσσωρευμένες οφειλές, οι συνεχείς αυξήσεις επιτοκίων δανεισμού, η έλλειψη ρευστότητας, τα επιπλέον μισθολογικά βάρη που φέρνει το ξεπάγωμα των τριετιών, είναι παράγοντες που κλονίζουν το επιχειρείν. Και επειδή καμία οικονομία δεν αναπτύχθηκε χωρίς τη συμμετοχή των επιχειρήσεων, χρειάζεται ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την ουσιαστική ενίσχυσή τους.

Όσο για την πάταξη της φοροδιαφυγής, κάτι που και εμείς ζητάμε, θα περιμένουμε να δούμε τον τελικό σχεδιασμό της κυβέρνησης. Το μόνο που μπορούμε να πούμε αυτήν τη στιγμή είναι ότι θέλουμε να υπάρχει φορολογική δικαιοσύνη».

(απεμπε – φωτο:eurokinissi)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί