Πανευρωπαϊκό όριο στις συναλλαγές με μετρητά!! Είδηση-ΣΟΚ που πέρασε στα “ψιλά”

Τα κάνουν όλο και πιο δύσχρηστα από τους πολίτες...

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και τα κράτη μέλη της ΕΕ συμφώνησαν την περασμένη Πέμπτη να περιορίσουν τις πληρωμές σε μετρητά εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης στα 10.000 ευρώ, ως μέρος της νομοθεσίας για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Ορισμένες χώρες, όπως η Γαλλία, έχουν ήδη αυστηρότερους κανόνες από τις νέες ευρωπαϊκές διατάξεις για τις πληρωμές σε μετρητά.

Αλλά σε άλλες χώρες, όπως η Αυστρία και η Γερμανία, οι πληρωμές σε μετρητά ήταν μέχρι τώρα απεριόριστες. Ωστόσο αυτό αναμένεται να αλλάξει και εκατομμύρια Ευρωπαίοι θα αναγκαστούν να περιορίσουν από φέτος την χρήση μετρητών!!

Λαοί όπως οι Γερμανοί, που μέχρι στιγμής είχαν επηρεαστεί ελάχιστα από την «λαίλαπα» των αχρήματων κοινωνιών, θα δουν (ιδίως οι μικροεπιχειρηματίες) τη ζωή τους να αλλάζει!!

Η διάταξη αποτελεί μέρος ενός κειμένου που έχει επίσης σχεδιαστεί «για την καλύτερη καταπολέμηση της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας», το οποίο ολοκληρώθηκε μετά από δυόμισι χρόνια διαπραγματεύσεων και πρόκειται να τεθεί σε ισχύ φέτος.

Ακόμα πιο δύσκολα τα πράγματα στην Ελλάδα

Στον μικρόκοσμο της Ελλάδας βέβαια, όπως και σε πολλά ακόμα μέτρα που σχετίζονται με τους περιορισμούς στην καθημερινότητά μας, πρωτοπορήσαμε, έχοντας ένα από τα πιο «σφιχτά» όρια σε όλη την Ευρώπη!!

Θυμίζουμε πως με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο από τις αρχές του 2024, ισχύει η πλήρης απαγόρευση χρήση μετρητών σε συναλλαγές άνω των 500 ευρώ.

Όσοι μάλιστα κάνουν το…«έγκλημα» να δέχοντας πληρωμές με μετρητά πάνω από αυτό το όριο, θα πληρώνουν πρόστιμο όσο το διπλάσιο της συναλλαγής!

Και η ζωή συνεχίζεται και οι λαοί συνηθίζουν σε ακόμα ένα μέτρο χούντας…

Freepik photo

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί