Την ίδια απαλλαγή έχουν και τα μη ηλεκτροδοτούμενα ακίνητα.
Η νέα ρύθμιση, την οποία ζητούσαν πολλά χρόνια οι ιδιοκτήτες ακινήτων και συγκεκριμένα η ΠΟΜΙΔΑ προβλέπει τα εξής:
– Οι ιδιοκτήτες κενών και μη ηλεκτροδοτούμενων ακινήτων που ως τώρα δεν το είχαν δηλώσει στον οικείο δήμο έχουν προθεσμία έξι μηνών να το δηλώσουν και να απαλλαγούν πλήρως από κάθε χρέωση, εφόσον υπήρχε αχρησία και διακοπή του ρεύματος.
– Ακίνητα στα οποία διακόπτεται η ηλεκτροδότηση απαλλάσσονται από την καταβολή τελών καθαριότητας και φωτισμού από την ημερομηνία υποβολής δήλωσης του ιδιοκτήτη τους ή του νόμιμου εκπροσώπου αυτού προς τον οικείο δήμο ότι δεν ηλεκτροδοτούνται και ότι δεν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν. Μέχρι την υποβολή της δήλωσης, τα τέλη οφείλονται και θα βεβαιώνονται σε βάρος του ιδιοκτήτη του ακινήτου, ενώ αν, παρά τη δήλωση, γίνεται χρήση ή ηλεκτροδότηση του ακινήτου, θα βεβαιώνεται επιπλέον και ισόποσο πρόστιμο.
Επίσης σύμφωνα με τις νέες διατάξεις οφειλές από τέλη καθαριότητας και φωτισμού, που αντιστοιχούν σε χρονικό διάστημα μέχρι τη δημοσίευση του νέου νόμου, κατά το οποίο είχε διακοπεί η ηλεκτροδότηση ενός ακινήτου, σύμφωνα με βεβαίωση του αρμόδιου διαχειριστή δικτύου και αυτό δεν χρησιμοποιούνταν, σύμφωνα με υπεύθυνη δήλωση του ιδιοκτήτη ή του νόμιμου εκπροσώπου του, διαγράφονται ή παραλείπεται η βεβαίωσή τους. Εφόσον η ανωτέρω υπεύθυνη δήλωση δεν έχει υποβληθεί μέχρι την έναρξη ισχύος του παρόντος, υποβάλλεται μέσα σε έξι μήνες από αυτήν. Ποσά που έχουν καταβληθεί δεν αναζητούνται.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Λοβέρδος κατά Ανδρουλάκη: «Δεν στέκει ένας πολιτικός αρχηγός με 7% να ζητάει εκλογές»
- Ιράν: Εκτελέστηκε άνδρας που κατηγορήθηκε για κατασκοπεία υπέρ του Ισραήλ
- Αυτό οι Ουκρανοί ίσως δεν το περίμεναν! Τι συμβαίνει με τους νέους και την ρωσική γλώσσα
- Το «Πίρι Ρέις» ταράζει τα… «ήρεμα νερά»: Αιφνιδιαστική άσκηση ετοιμότητας στο Αιγαίο
- Βραζιλία: Ξανά στο νοσοκομείο ο πρώην πρόεδρος Μπολσονάρου μετά από ξαφνικό πρόβλημα υγείας
- Οι Ρώσοι μάχονται για το Σεβέρσκ
- Ληστή δύτη…σπάνια βλέπει κανείς! Πώς κολύμπησε και έκλεψε 20.000 δολάρια
- Ελεγκτές της ΑΑΔΕ παρίσταναν τους τουρίστες και βρήκαν φοροδιαφυγή σε ημερόπλοια στην Κω, vid
- Μεξικανός κατέγραψε ελληνικό καβγά…στον Παρθενώνα και έγινε viral, vid
- Ποιοί δεν είδαν με τόσο καλό μάτι την είσοδο του Λοβέρδου στην ΝΔ
Κύρια Θέματα

















