Η μεταβίβαση, όπως ανακοίνωσε η ΔΕΠΑ, πραγματοποιείται στη βάση της συμφωνίας Αγοραπωλησίας Μετοχών που υπεγράφη μεταξύ των δύο εταιρειών το Μάιο την 16.05.2018 και μετά την έγκριση της συναλλαγής από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού. Το συνολικό τίμημα ανήλθε σε 57 εκατ. ευρώ (συμπεριλαμβανομένου του μερίσματος χρήσης 2017).
Η ZeniΘ επισημαίνει από την πλευρά της ότι από σήμερα η Eni είναι ο μοναδικός της μέτοχος καθώς ήδη από το 2000 κατείχε το 49 % των μετοχών και σήμερα απέκτησε το υπόλοιπο 51 % που ανήκε στην ΔΕΠΑ. Τονίζει ακόμη ότι «Η Ελλάδα αποτελεί χώρα επενδύσεων για την Eni τα τελευταία 18 χρόνια, αποδεικνύοντας την εμπιστοσύνη και την πίστη της στις προοπτικές της οικονομίας της χώρας, διατηρώντας τη στήριξή της ακόμη και στις χειρότερες περιόδους κρίσης που η χώρα έχει υποστεί και συνεχίζει να διανύει. Ως αποτέλεσμα της επικερδούς επένδυσης μέσα σ’ αυτές τις δεκαετίες, η εταιρεία αποφάσισε να ενισχύσει την παρουσία της στην Ελλάδα με το να γίνει ο μοναδικός μέτοχος της ZeniΘ».
Όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η μεταβίβαση των μετοχών της όπως και η πρόσφατη Συμφωνία Αγοραπωλησίας Μετοχών μεταξύ ΔΕΠΑ και Attiki Gas B.V. (εταιρία του ομίλου SHELL), για την απόκτηση από τη ΔΕΠΑ του 49% του μετοχικού κεφαλαίου των εταιριών Φυσικό Αέριο – Ελληνική Εταιρεία Ενέργειας (ΕΠΑ Αττικής) και Διανομή Αερίου Αττικής (ΕΔΑ Αττικής), που κατέχει σήμερα η Attiki Gas B.V. και η οποία θα ολοκληρωθεί μετά τη λήψη της απαιτούμενης έγκρισης από την Ελληνική Επιτροπή Ανταγωνισμού, πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο αναμόρφωσης της θέσης της ΔΕΠΑ στη λιανική αγορά ενέργειας.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αναβαθμίζεται η πυροπροστασία των νοσοκομείων Γιαννιτσών, Έδεσσας και Νάουσας
- Σίδνεϊ: Τον γύρο του κόσμου κάνει το βίντεο με τον αστυνομικό που σκότωσε τον δράστη στα 40 μέτρα
- Νέο αποκλεισμοί σήμερα από τους αγρότες της Μακεδονίας
- Σοκ στη Θεσσαλονίκη: 44χρονος Γεωργιανός προσπάθησε να πνίξει με κορδόνια την σύντροφό του
- Viral Βρετανός στις Φιλιππίνες: Αγνοεί ότι κρατά το πιο θανατηφόρο χταπόδι στον κόσμο!
- ΔΥΠΑ: Από αύριο η προπληρωμή επιδομάτων, παροχών και δώρου Χριστουγέννων
- Σύμφωνα με την SVR Βρετανοί αξιωματούχοι σκοπεύουν να εκβιάσουν τις ΗΠΑ
- Συνελήφθησαν δύο ανήλικοι στο Χαλάνδρι έπειτα από καταδίωξη
- Περιφέρεια Αττικής: Σε τροχιά υλοποίησης 12 νέοι παιδικοί σταθμοί – 821 νέες θέσεις για βρέφη και νήπια
- Βρετανός υπουργός καλεί το BBC να μην υποχωρήσει μπροστά στην αγωγή του Τραμπ









