Οι Γερμανοί, είπαν την αλήθεια για την Ελλάδα

Η ελληνική κυβέρνηση περιμένει, την πολυπόθητη καθαρή έξοδο από τα Μνημόνια.

Η Αντιπολίτευση δεν πιστεύει τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, με την κυβέρνηση να απαντάει ότι η ΝΔ παίζει το παιχνίδι αυτών που δεν θέλουν, την Ελλάδα εκτός των Μνημονίων.

Όπως και να έχει, οι Έλληνες δεν καλοβλέπουν την έξοδο από τα Μνημόνια και δεν πιστεύουν ότι θα δουν κάποια βελτίωση στα Οικονομικά τους.

Εκτός από την Αντιπολίτευση και τους πολίτες και ο γερμανικός τύπος δεν φαίνεται να είναι και πολύ αισιόδοξος.

Τι διαβάζουμε στο Spiegel, μεταξύ άλλων:

Η χώρα μπορεί πια να δανειστεί μόνη της από τις διεθνείς αγορές. Ένα από τα μεγαλύτερα δράματα στην ευρωπαϊκή ιστορία φτάνει προσωρινά σε ένα τέλος: η ελληνική κρίση χρέους. Οδήγησε το ευρώ στο χείλος του γκρεμού και δίχασε την ΕΕ. Και μετέτρεψε την Ελλάδα σε μια άλλη χώρα.

Κανένα άλλο κράτος του κόσμου δεν έχει μελετηθεί τόσο ενδελεχώς. Με ένα σκληρό μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα περικόπηκαν μισθοί και συντάξεις και αυξήθηκαν οι φόροι. Τουλάχιστον μέχρι το 2060 οι Έλληνες θα πρέπει να εξοφλήσουν τα χρέη τους.
Παραδόξως παραβλέφθηκε το σημαντικότερο:

Χρέη μπορεί να αποπληρώσει μόνο μια χώρα που αναπτύσσεται

Η Ελλάδα όμως συρρικνώνεται: 550.000 άνθρωποι έχουν μεταναστεύσει από την αρχή της κρίσης και περίπου 10,7 εκατ. άνθρωποι διαβιούν στη χώρα», αναφέρει το Spiegel , σύμφωνα με την DW.

Συμπέρασμα

Οι γερμανοί μας είπαν την αλήθεια σε αυτή την περίπτωση. Αναφέρθηκαν στην έλλειψη της ανάπτυξης αλλά και στο λεγόμενο braindrain, που μαστίζει την χώρα.

Τα καλύτερα μυαλά έχουν “μεταναστεύσει” και αυτό δεν είναι ψέμα!!

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί