Παρέμβαση της κυβέρνησης, στον πόλεμο των καυσίμων

Οι τιμές στα καύσιμα, έχουν πάρει την ανηφόρα και όπως καταλαβαίνει ο καθένας και η καθεμία, οι πολίτες αντιμετωπίζουν πολύ μεγάλο πρόβλημα.

Σε μια εποχή που η οικονομική κρίση μαστίζει τους Έλληνες, το τελευταίο πράγμα που θέλουμε είναι να υπάρχουν τόσο υψηλές τιμές στα καύσιμα.

Αυτή είναι η αιτία του προβλήματος (;)

Οι εκπρόσωποι των πρατηριούχων, δηλώνουν ότι υπάρχουν φαινόμενα αθέμιτου ανταγωνισμού, εξαιτίας της παράνομης διακίνησης καυσίμων. Σύμφωνα με τους εκπρόσωπους των πρατηριούχων λοιπόν, το γεγονός αυτί δημιουργεί πολλές στρεβλώσεις στην αγορά.

Το σχέδιο της κυβέρνησης

το υπουργείο Οικονομίας ανακοίνωσε πως η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια συνολική πολιτική παρέμβαση η οποία θα απαντά στα διαρθρωτικά προβλήματα και θα αφορά στη λειτουργία της αγοράς πετρελαιοειδών σε ολόκληρη τη διάρκεια του έτους. Σύμφωνα με την ίδια ανακοίνωση, οι φορείς εκφράζονται θετικά απέναντι στην πρόθεση της κυβέρνησης.

Σχόλιο: Η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να… παρέμβει στο θέμα που έχει δημιουργηθεί με τα καύσιμα, το πώς θα το κάνει αυτό ακόμα δεν το ξέρουμε, αλλά είναι σίγουρο ότι θα μάθουμε σύντομα.

Στην κατεύθυνση αυτή, ήδη το υπουργείο Οικονομίας και Ανάπτυξης έκανε γνωστό πως σε συνεργασία με το υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επεξεργάζεται συγκεκριμένα μέτρα πολιτικής, όπως η επιδότηση του κόστους μεταφοράς στη νησιωτική Ελλάδα.

Σε κάθε περίπτωση, βασικός στόχος της κυβέρνησης, ξεκαθαρίζει το υπουργείο Οικονομίας, είναι ο ομαλός εφοδιασμός της αγοράς, ακόμη και των πιο μικρών και απομακρυσμένων νησιών, με καύσιμα και η αντιμετώπιση φαινομένων αθέμιτου ανταγωνισμού όπου και αν αυτά λαμβάνουν χώρα.

Σχόλιο: Με ποιο τρόπο θα αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα του αθέμιτου ανταγωνισμού;

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, ο κ. Δραγασάκης διαβεβαίωσε ότι δεν θα υπάρξουν αιφνιδιασμοί και προτού ληφθούν οι οριστικές αποφάσεις θα υπάρξει διαβούλευση με τα συναρμόδια υπουργεία, τις δημόσιες αρχές και τους αρμόδιους επαγγελματικούς φορείς.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu