όσον αφορά το θέμα του χρέους αλλά και της εποπτείας για την Ελλάδα αποκαλύπτει δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας Handelsbllat.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών απαιτεί ισχυρή εποπτεία την περίοδο μετά τη λήξη του προγράμματος του ESM. Ζητά, δε, ο μηχανισμός που συνδέει την ελάφρυνση χρέους με τους ρυθμούς ανάπτυξης να είναι συνδεδεμένος με την τήρηση των δημοσιονομικών κανόνων ή την εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.
Όπως αναφέρει η Καθημερινή, στα έγγραφα που έχει συντάξει η γερμανική πλευρά και επικαλείται η γερμανική εφημερίδα προβλέπεται και «αυτόματο φρένο», διακοπή, δηλαδή, των μέτρων ελάφρυνσης του χρέους, «σε περίπτωση που η πολιτική του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ξεφύγει από τον έλεγχο».
«Η ασθενής ανάπτυξη δεν θα δίνει αυτόματα το δικαίωμα στην Ελλάδα να μειώσει τις πληρωμές της για την εξυπηρέτηση του χρέους της» ξεκαθαρίζεται σε άλλο σημείο αναφερόμενο στη γαλλική πρόταση που συνδέει την ελάφρυνση χρέους με τον ρυθμό ανάπτυξης.
(protothema)<
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ένα δακτυλικό αποτύπωμα 2.000 ετών ίσως λύσει το μυστήριο του παλαιότερου ξύλινου σκάφους της Σκανδιναβίας
- ΥΠΑ: Αποκαταστάθηκε το πρόβλημα στις Συχνότητες του FIR Αθηνών
- Burj Khlalifa: Καθαρίζοντας το ψηλότερο κτίριο του κόσμου στα 828 μέτρα – Δείτε βίντεο
- Συλλυπητήριο μήνυμα του Κ. Χατζηδάκη για τον θανάτο του Γ. Παπαδάκη
- Πάτρα: Τρία άτομα αναζητά η ΕΛ.ΑΣ για τον θάνατο του 31χρονου μετά από ξυλοδαρμό
- Τραμπ για Ροντρίγκες: “Θα πληρώσει υψηλότερο τίμημα από τον Μαδούρο αν δεν κάνει το σωστό”
- Παύλος Μαρινάκης: Ο Γιώργος Παπαδάκης αγαπήθηκε όσο λίγοι από τους τηλεθεατές
- Χ. Δήμας: Αποκαταστάθηκε το τεχνικό πρόβλημα στις συχνότητες – Δεν επηρέασε την ασφάλεια των πτήσεων
- Συλληπητήρια του Κ. Μητσοτάκη για τον θάνατο του δημοσιογράφου Γ. Παπαδάκη
- H Νέα Αριστερά για τον θάνατο του Γιώργου Παπαδάκη









