Η εξέλιξη αυτή, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, είχε ως αποτέλεσμα οι ταξιδιωτικές εισπράξεις να εμφανίσουν αύξηση κατά 7,4% σε σύγκριση με την αντίστοιχη περίοδο πέρυσι, αγγίζοντας τα 1,05 δισ. ευρώ.
Παρά ταύτα το πλεόνασμα στο ταξιδιωτικό ισοζύγιο ήταν μειωμένος φέτος φθάνοντας τα 276 εκατ. ευρώ έναντι 354 εκατ. ευρώ πέρυσι. Η εξέλιξη αυτή οφείλεται στη μικρότερη αύξηση των ταξιδιωτικών εισπράξεων (κατά 73 εκατ. ευρώ ή 7,4%) σε σχέση με την αύξηση των ταξιδιωτικών πληρωμών (κατά 150 εκατ. ευρώ ή 24,2%).
Οσον αφορά στις εισπράξεις, αύξηση κατά 9% εμφάνισαν αυτές από κατοίκους των χωρών της ΕΕ, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 610 εκατ. ευρώ, και στην αύξηση κατά 6,7% των εισπράξεων από κατοίκους των χωρών εκτός της ΕΕ-28, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 403 εκατ. ευρώ.
Αύξηση των εισπράξεων
Αναλυτικότερα, οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ζώνης του ευρώ αυξήθηκαν κατά 3,1% και διαμορφώθηκαν στα 403 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από κατοίκους των χωρών της ΕΕ-28 εκτός της ζώνης του ευρώ παρουσίασαν άνοδο κατά 22,8% και διαμορφώθηκαν στα 207 εκατ. ευρώ.
Ειδικότερα, οι εισπράξεις από τη Γαλλία μειώθηκαν κατά 17,5% και διαμορφώθηκαν στα 58 εκατ. ευρώ, ενώ οι εισπράξεις από τη Γερμανία αυξήθηκαν κατά 20,4% και διαμορφώθηκαν στα 148 εκατ. ευρώ.
Οι εισπράξεις από το Ηνωμένο Βασίλειο επίσης αυξήθηκαν κατά 6,7% και διαμορφώθηκαν στα 88 εκατ. ευρώ.
Από τις χώρες εκτός της ΕΕ-28, μείωση κατά 23,5% παρουσίασαν οι εισπράξεις από τη Ρωσία, οι οποίες διαμορφώθηκαν στα 17 εκατ. ευρώ, ενώ αυτές από τις ΗΠΑ μειώθηκαν επίσης κατά 7,1% και διαμορφώθηκαν στα 73 εκατ. ευρώ.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιράν: Απαγχόνισε δύο άνδρες που είχαν καταδικαστεί για σχέσεις με το Ισραήλ
- Ν. Χαρδαλιάς: «Το Παιδικό Πανεπιστήμιο της Περιφέρειας είναι πλέον θεσμός»
- Φωτεινή Αραμπατζή: Θέτω τον εαυτό μου στη διάθεση κάθε αρμόδιας Αρχής
- Η μητέρα του Έλον Μασκ καταδικάζει το «μίσος και την ανεντιμότητα» των μέσων ενημέρωσης προς τον γιο της
- Έγιναν…Τούρκοι! Χαμός με τη λήξη του Τράμπζονσπορ – Γαλατασαράι,vid
- Ο Όρμπαν τοποθετήθηκε για τον εντοπισμό εκρηκτικών κοντά σε υποδομή φυσικού αερίου στη Σερβία
- Ν. Δένδιας για τα 200 χρόνια από την Έξοδο του Μεσολογγίου: “Οι Ελεύθεροι Πολιορκημένοι επέλεξαν την υπέρτατη θυσία”
- Μεσολόγγι: Μεγαλειώδης πομπή για τα 200 χρόνια από την ηρωική Έξοδο – ΒΙΝΤΕΟ
- Συναγερμός στη Σερβία: Θα χτυπούσαν σημαντική ρωσική υποδομή
- Νέα Διοικούσα Επιτροπή στο ΤΜΕΔΕ- Παραμένει πρόεδρος ο Κωνσταντίνος Μακέδος









