• Αρχική
  • Άρθρα
  • ATZENTA 2030
  • Νέο πρόβλημα για τους «ήρωες» επιχειρηματίες της Ελλάδας εκτός από την υπερφορολόγηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Νέο πρόβλημα για τους «ήρωες» επιχειρηματίες της Ελλάδας εκτός από την υπερφορολόγηση (ΒΙΝΤΕΟ)

Έξι στους 10 εργοδότες στην Ελλάδα δυσκολεύονται να καλύψουν θέσεις εργασίας!

Αυτό προκύπτει σύμφωνα με τα ευρήματα της ετήσιας διεθνούς έρευνας έλλειψης ταλέντου της Manpower Group για το 2018.

Το ποσοστό αυτό (61%) αποτελεί το υψηλότερο που καταγράφεται στην Ελλάδα τα τελευταία 10 χρόνια διεξαγωγής της έρευνας στη χώρα μας, ενώ βρίσκεται 16 μονάδες πάνω από τον παγκόσμιο μέσο όρο (45%).

Η έλλειψη απαιτούμενης εμπειρίας (27%), τεχνικών δεξιοτήτων (25%), διαθέσιμων υποψηφίων (17%), η προσδοκία υψηλότερης αμοιβής σε σχέση με την προσφερόμενη (12%) και η έλλειψη προσωπικών δεξιοτήτων (7%), καταγράφονται ως οι κύριοι λόγοι δυσκολίας κάλυψης θέσεων εργασίας.

Με άλλα λόγια: Τα καλά μυαλά φεύγουν στο εξωτερικό και όσοι μένουν εδώ καταντούν ανειδίκευτοι σε ένα Κράτος που προωθεί τα επιδόματα, αντί την ενίσχυση της δημιουργικής και υγιούς ιδιωτικής πρωτοβουλίας.

Η Ελλάδα, με ποσοστό 61% καταλαμβάνει την 7η θέση στην παγκόσμια κατάταξη. Αντιθέτως, ευρωπαϊκές χώρες όπως η Ολλανδία (24%), η Ιρλανδία (18%) και το Ηνωμένο Βασίλειο (17%), δεν φαίνεται να αντιμετωπίζουν ιδιαίτερα προβλήματα προσέλκυσης ταλέντων, καθώς εκεί σπεύδουν πολλοί από τον Ευρωπαϊκό Νότο.

Σύμφωνα με το 64% των εργοδοτών στην Ελλάδα, η σημαντικότερη στρατηγική αντιμετώπισης της έλλειψης ταλέντου είναι η παροχή επιπρόσθετης εκπαίδευσης και ανάπτυξης στο υπάρχον προσωπικό.

Δεύτερη στρατηγική για το 49% των Ελλήνων εργοδοτών είναι η προσαρμογή των απαιτήσεων των ρόλων στην επαγγελματική εκπαίδευση και εμπειρία των υποψηφίων, ενώ τρίτη σε σειρά με ποσοστό 33% αποτελεί η ανεύρεση εναλλακτικών μοντέλων εργασίας.

Τέλος, σημειώνεται πως στην ετήσια έρευνα έλλειψης ταλέντου της ManpowerGroup έλαβαν μέρος περίπου 40.000 εργοδότες σε 43 χώρες, την ώρα που στην Ελλάδα συνεχίζεται η αιμορραγία των επιχειρήσεων λόγω υψηλής φορολογίας, με τους επιχειρηματίες που μένουν πλέον στην χώρα να μοιάζουν με «ήρωες».

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu