Νέο «χτύπημα» στην «ελεύθερη Ελλάδα», ενώ ακόμα δεν έχει τελειώσει η τουριστική περίοδος

Νέα 24ώρη απεργία ανακοίνωσαν ότι θα πραγματοποιήσουν τα σωματεία της ΠΝΟ,

κλιμακώνοντας τις κινητοποιήσεις τους και ενώ δεν έχει τελειώσει ακόμα η τουριστική περίοδος.

Σύμφωνα με την απόφαση της γενικής συνέλευσης της Πανελλήνιας Ναυτιλιακή Ομοσπονδία, η νέα απεργία θα διαδεχθεί την σημερινή 24ώρη, προκαλώντας τεράστια προβλήματα σε όσες επιχειρήσεις ασχολούνται με τον τουρισμό, καθώς οι συνεχίζονται οι αφίξεις και αναχωρήσεις τουριστών.

Η νέα 24ώρη απεργία που ανακοινώθηκε σήμερα θα ξεκινήσει στις 6 τα ξημερώματα της Τρίτης και θα ολοκληρωθεί στις 6 τα ξημερώματα της Τετάρτης, με πιθανότητα κλιμάκωσης.

Την περασμένη Παρασκευή εκπρόσωποι των ναυτεργατικών σωματείων συναντήθηκαν με στελέχη της Ένωσης των ακτοπλόων για το θέμα των συλλογικών συμβάσεων εργασίας αλλά δεν υπήρξε λύση.

Οι ακτοπλόοι πρότειναν αύξηση 1% από τις αρχές Σεπτεμβρίου και άλλο 1% από 01/06/2019, κάτι όμως που δεν έγινε δεκτό από τη διοίκηση της ΠΝΟ, που αντιπρότεινε αυξήσεις 5%.

«Η απόφαση για την πραγματοποίησης της απεργίας, θα δημιουργήσει προβλήματα στο ταξιδιωτικό κοινό» αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο ΣΕΕΝ (Σύνδεσμος Επιχειρήσεων Επβατηγού Ναυτιλίας).

Στην απεργία της ΠΝΟ συμμετέχει και η Πανελλήνια Ένωσης Πληρωμάτων Ρυμουλκών & Ναυαγοσωστικών (Π.Ε.Π.Ρ.Ν.). Όλες οι ακτοπλοϊκές εταιρείες λόγω της απεργίας της ΠΝΟ έχουν προχωρήσει σε τροποποιήσεις και αλλαγές των δρομολογίων. Οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία.

Όπως καταλαβαίνετε, όλα αυτά αποτελούν ακόμα περισσότερα χτυπήματα στην ήδη επιβαρυμένη ιδιωτική οικονομία της χώρας.

Με τον όρο «ελεύθερη Ελλάδα» εννοούμε φυσικά το κομμάτι εκείνο των Ελλήνων, που δεν εξαρτάται από κρατικά επιδόματα και μισθούς.

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu