Νέα μείωση 3% σε όλες τις κατηγορίες των δημοτικών τελών για το 2020 στον δήμο Πειραιά

Σε σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις, επ΄ ωφελεία των δημοτών και των επιχειρήσεων του Πειραιά, προχωρά ο δήμος καθώς χθες ψηφίστηκε νέα μείωση 3% σε όλες τις κατηγορίες στους συντελεστές των ανταποδοτικών τελών του δήμου για το έτος 2020, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά. Σημειώνεται πως τα 5 τελευταία χρόνια, η μείωση των δημοτικών τελών […]

Σε σημαντικές οικονομικές ελαφρύνσεις,

επ΄ ωφελεία των δημοτών και των επιχειρήσεων του Πειραιά, προχωρά ο δήμος καθώς χθες ψηφίστηκε νέα μείωση 3% σε όλες τις κατηγορίες στους συντελεστές των ανταποδοτικών τελών του δήμου για το έτος 2020, κατά τη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά. Σημειώνεται πως τα 5 τελευταία χρόνια, η μείωση των δημοτικών τελών στον δήμο Πειραιά ανέρχεται στο 13% σε όλες τις κατηγορίες.

Έπειτα από πρόταση της δημοτικής Αρχής θα ισχύσει μείωση 68% στις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Ακτή Κουμουνδούρου στο Μικρολίμανο (από το ΝΑΣ έως τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο, καθώς και στην οδό Ναυάρχου Βότση), για όσο διαρκούν τα έργα της ανάπλασης του παραλιακού μετώπου.

Επίσης, συνεχίζεται η έκπτωση των δημοτικών τελών 68% για επιχειρήσεις και 12% για οικίες, στην περιοχή που περικλείεται από τα οικοδομικά τετράγωνα: Δημητρακοπούλου – Παναγιώτη Βλαχάκου – Γυθείου & Πάροδο Γυθείου – Αιγάλεω, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ στην Ε΄ Δημοτική Κοινότητα.

Επιπλέον, διατηρείται η μείωση 68% στα δημοτικά τέλη των ισόγειων επαγγελµατικών χώρων του οικοδοµικού τετραγώνου που περικλείει τις οδούς: Ηρώων Πολυτεχνείου, Ι. ∆ραγάτση, Καραΐσκου, Αγ. Κωνσταντίνου, λόγω των έργων του ΜΕΤΡΟ στην Β΄ Δημοτική Κοινότητα.

Επίσης, διατηρούνται οι μειώσεις και οι απαλλαγές για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του δήμου Πειραιά. Ειδικότερα: πλήρης απαλλαγή για τους άπορους κατοίκους, πλήρης απαλλαγή σε άτομα με αναπηρία 67% και άνω με ατομικό εισόδημα μέχρι 12.000 ευρώ και η οικία στην οποία κατοικούν να είναι μέχρι 100τ.μ. , μείωση 50% για πολύτεκνους με οικογενειακό εισόδημα μέχρι 20.000 ευρώ.

Ο δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης σε σχετική δήλωση σημείωσε: «Είμαστε ικανοποιημένοι, αλλά δεν πανηγυρίζουμε για τη νέα μείωση στα δημοτικά τέλη. Επιθυμία μας είναι να είμαστε κοντά στους πολίτες, να ακούμε τα προβλήματά τους και να καταβάλλουμε προσπάθειες προκειμένου να βελτιώνουμε την ποιότητα ζωής των δημοτών μας». Ο δήμαρχος Πειραιά επεσήμανε πως τα τελευταία 5 χρόνια, παρά το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον στο οποίο λειτουργεί ο δήμος, η συνολική μείωση των δημοτικών τελών ανέρχεται σε 13%, λέγοντας παράλληλα πως η δημοτική Αρχή όλα αυτά τα χρόνια στηρίζει έμπρακτα τους δημότες και τις επιχειρήσεις του Πειραιά.

Ο αντιδήμαρχος Προσόδων και Εμπορίου Γρηγόρης Καψοκόλης, σε δήλωσή του, ανέφερε πως «η δημοτική Αρχή συνεχίζει, με βάση τις δημοσιονομικές δυνατότητες που έχει ο δήμος, να στέκεται κάτω από αυτές τις δύσκολες συνθήκες για τη χώρα δίπλα σε όλους τους δημότες και ειδικά σε αυτούς που έχουν ανάγκη».

photo:pexels

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί