• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΧΡΗΜΑ
  • ΝΔ: Κόλαφος για την κυβέρνηση Τσίπρα η έκθεση του ΟΟΣΑ για τις φορολογικές επιβαρύνσεις

ΝΔ: Κόλαφος για την κυβέρνηση Τσίπρα η έκθεση του ΟΟΣΑ για τις φορολογικές επιβαρύνσεις

Σκληρή κριτική στη φορολογική πολιτική της κυβέρνησης άσκησε ο αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομικών της ΝΔ, Απόστολος Βεσυρόπουλος,

σχολιάζοντας την έκθεση του ΟΟΣΑ που ανακηρύσσει την Ελλάδα πρώτη στην αύξηση των φορολογικών επιβαρύνσεων κατά τη διετία 2016-2016 ανάμεσα σε όλες τις χώρες του κόσμου.

Αναλυτικά, ο κ. Βεσυρόπουλος αναφέρει στη δήλωσή του:

«Η έκθεση του ΟΟΣΑ αποτελεί κόλαφο για την Κυβέρνηση του κ. Τσίπρα, η οποία επέβαλε τους περισσότερους φόρους παγκοσμίως, τη διετία 2015-2016.

Η θλιβερή παγκόσμια πρωτιά της Κυβέρνησης του κ. Τσίπρα αποτελεί μια ακόμη απόδειξη της παράλογης φορολογικής πολιτικής που ακολουθεί ο κ. Τσίπρας. Η επιλογή της Κυβέρνησής του να επιβάλει εξοντωτικούς φόρους καθηλώνει την οικονομία σε ασθενική ανάπτυξη και οδηγεί στη φτωχοποίηση όλο και περισσότερους πολίτες. Και αυτό, μάλιστα, τη στιγμή που διεθνώς καταγράφεται η αντίστροφη τάση, δηλαδή της μείωσης των φορολογικών βαρών, τόσο για τις επιχειρήσεις όσο και για τους εργαζομένους.

Δυστυχώς, δεν πρόκειται για τη μόνη θλιβερή πρωτιά που καταγράφει η Ελλάδα με Πρωθυπουργό τον κ. Τσίπρα. Το 2017 η χώρα μας αναδείχθηκε πρώτη, παγκοσμίως, στην μακρόχρονη ανεργία των νέων ανθρώπων, με το θηριώδες ποσοστό 73%.

Πιθανώς, ο επόμενος στόχος του κ. Τσίπρα να είναι να αναδειχθεί παγκόσμιος πρωταθλητής στις κατασχέσεις και τους πλειστηριασμούς. Η Ελλάδα, όμως, δεν αντέχει άλλο. Η Νέα Δημοκρατία θα βάλει τέλος σε αυτόν τον παραλογισμό των εξοντωτικών φορολογικών επιβαρύνσεων».

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu