τη μεγαλύτερη στην Ευρωζώνη, και ρυθμό ανάπτυξης της οικονομίας της 4,3%, προβλέπει για το 2022 ο οίκος πιστοληπτικής αξιολόγησης Moody’s σε έκθεσή του για τις προοπτικές των χωρών της Ευρωζώνης.
«Η υγιής οικονομική ανάπτυξη και η μείωση των πρωτογενών ελλειμμάτων, καθώς θα αποσύρονται τα μέτρα στήριξης λόγω της πανδημίας, θα μειώσει το διάμεσο δημόσιο χρέος στην Ευρωζώνη κατά 1,2 π.μ. το 2022.
Κάποιες χώρες με υψηλό χρέος, όπως η Ελλάδα (-10,1 π.μ.), η Κύπρος (-6,8 π.μ.) και η Πορτογαλία (-5,9 π.μ.) θα καταγράψουν τις μεγαλύτερες μειώσεις, αλλά το χρέος τους θα παραμείνει πάνω από το 100% του ΑΕΠ παρά την απομόχλευση αυτή», σημειώνει ο οίκος.
Η έκθεση προβλέπει ότι το χρέος της Ελλάδας θα μειωθεί στο 191% του ΑΕΠ το επόμενο έτος και στη μείωση αυτή θα συμβάλλει η ανάπτυξη της οικονομίας της.
(φωτο:eurokinissi)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ξεκινά αντιπλημμυρικό έργο στον Δήμο Αλίμου
- Επεισόδιο με πυροβολισμούς έξω από το κοινοβούλιο της Σερβίας! Ανησυχία στην βαλκανική χώρα
- Συνάντηση Μιχαηλίδου με εκπροσώπους των πολυτέκνων: “Η στήριξη πάγια προτεραιότητα της κυβέρνησης”
- «Κανένας δεν θέλει να χάσει χρόνο»: Παρέμβαση του Κρεμλίνου βάζει τα πράγματα στην θέση τους
- Απίστευτο: Πήγε να σκοτώσει κατσαρίδα με φλογοβόλο στην Ν. Κορέα! Νεκρή μια γυναίκα
- Εμπορικό Επιμελητήριο Θεσ/νίκης: Αίτημα για έκτακτη ρύθμιση οφειλών προς το Δημόσιο σε 120 δόσεις και πάγια ρύθμιση σε 36
- Η Χίλαρι χλευάστηκε αφού κατέκρινε την κατασκευή της αίθουσας χορού του Λευκού Οίκου από τον Τραμπ
- Διονύσης Σαββόπουλος: Δημοσία δαπάνη η κηδεία του – Πού και πότε θα γίνει
- Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών: Περίπου 3.500 επιχειρήσεις-μέλη του ανήκουν σε Αλβανούς επαγγελματίες
- Η προετοιμασία για μια συνάντηση κορυφής Πούτιν-Τραμπ συνεχίζεται, σύμφωνα με τον Ρώσο υφυπουργό Εξωτερικών