ήτοι απο τον Μηχανισμό Εκτακτης Ρευστότητας (ELA) και την απευθείας χρηματοδότηση από την ΕΚΤ, στα 26,2 δισ.ευρω από 29,1 δισ.ευρω που ήταν στο τέλος Ιανουαρίου.
Πιο αναλυτικά, σύμφωνα με τη μηνιαία λογιστική κατάσταση της Τραπέζης της Ελλάδος ο δανεισμός των τραπεζών από την ΕΚΤ υποχώρησε οριακά στα 11,1 δισ.ευρω απο 11,7 δισ.ευρω.
Αντίθετα μεγαλύτερη μείωση παρατηρήθηκε στο δανεισμό των πιστωτικών ιδρυμάτων απο τον Μηχανισμό ELA, o οποίος διαμορφώθηκε στο τέλος Φεβρουάρίου στα 15,1 δισ.ευρω από 17,4 δισ.ευρω που ήταν στο τέλος Ιανουαρίου.
Σημειώνεται ότι στις 8 Μαρτίου το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΚΤ δεν διατύπωσε αντίρρηση στον καθορισμό του ανώτατου ορίου παροχής έκτακτης ενίσχυσης σε ρευστότητα (ELA) προς τις ελληνικές τράπεζες στο ποσό των 16,6 δισ. ευρώ έως και την Τετάρτη 11 Απριλίου 2018, μετά από αίτημα της Τράπεζας της Ελλάδος.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Τρέλα: Νέο άθλημα θέλει τους παίκτες να συγκρούονται…μετωπικά! vid
- Θεσσαλονίκη: Μεθυσμένος οδηγός παραβίασε κόκκινο και πήρε “σβάρνα” σταθμευμένα αυτοκίνητα
- Καιρός: Τσικνοπέμπτη με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, χαλάζι και θυελλώδεις ανέμους έως 8 μποφόρ
- Τζένιφερ Κόνελι και Άνα ντε Άρμας μαζί σε νέo κατασκοπευτικό θρίλερ
- Η εφαρμογή WhatsApp κατήγγειλε απόπειρα οριστικού μπλόκου από τις ρωσικές αρχές
- Πέθανε ο πρώην υπουργός της NΔ Αναστάσης Παπαληγούρας
- Πολυτελής κατοικία στην Αττική: Η τελευταία πενταετία άλλαξε τα δεδομένα σε Αθηναϊκή Ριβιέρα και Βόρεια Προάστια
- Γεραπετρίτης: Τα ακανθώδη ζητήματα με την Τουρκία παραμένουν
- Ουάσινγκτον και Τεχεράνη δείχνουν ευελιξία για την επίτευξη μιας συμφωνίας για το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα, σύμφωνα με τον Φιντάν
- Πού επικεντρώνονται οι Ε.Δ. της Βενεζουέλας στη μετά-Μαδούρο εποχή;









