«Λουκέτο» σε δεκάδες πρακτορεία ΟΠΑΠ

Περίπου το 1/5 από τα πρακτορεία ΟΠΑΠ

που διέθετε η Αλεξανδρούπολη θα συνεχίσουν να λειτουργούν από την 1η Μαρτίου και μετά.

Κι αυτό γιατί οι 15 από τους 19 πράκτορες της Αλεξανδρούπολης έχουν αρνηθεί να υπογράψουν την σύμβαση που τους είχε σταλεί, μετά την αλλαγή καθεστώτος στον Οργανισμό, και έτσι δεν παίρνουν εκ νέου άδεια.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του ΘΡΑΚΗ ΝΕΤ, από πράκτορα που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του, οι νέες συμβάσεις του ΟΠΑΠ είχαν έρθει στους πράκτορες χωρίς καμία προειδοποίηση, ενώ ήταν έτσι καταρτισμένες που να μην εξυπηρετούν τα συμφέροντα των πρακτόρων και να θίγουν σημαντικά την επιχειρηματική τους δραστηριότητα.

Αυτός ήταν άλλωστε και ο λόγος που η συντριπτική πλειοψηφία των πρακτόρων αρνήθηκε να υπογράψει την εν λόγω σύμβαση.

Όμως, η διορία που είχαν για να αποφασίσουν λήγει την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου, συνεπώς όσοι δεν έβαλαν υπογραφή πρέπει από την 1η Μαρτίου να κατεβάσουν ρολά στις επιχειρήσεις τους.

Για το θέμα έχει τοποθετηθεί γραπτά και ο πρώην πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρακτόρων ΟΠΑΠ, κ. Κίμων Κλωνάρης ο οποίος μεταξύ άλλων, αναφέρει:

«Αυτή τη σύμβαση υποταγής, δεν υπέγραψαν εκατοντάδες αντιστεκόμενοι πράκτορες, αρνούμενοι να υποκύψουν στο εκβιαστικό και απάνθρωπο δίλημμα, ή να υπερασπίσουν την αξιοπρέπεια και το επάγγελμά τους ή να συναινέσουν στην πλήρη αλλοίωση της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας και στον αφανισμό της επαγγελματικής τους υπόστασης, υπογράφοντας μία κραυγαλέα παράνομη σύμβαση»

Επισημαίνεται ότι 8 ή 9 άδειες για άδεια λειτουργίας πρακτορείου ΟΠΑΠ έχουν επαναπροκηρυχθεί για την περιοχή της Αλεξανδρούπολης.

O ΟΠΑΠ πάντως έχει ήδη δημοσιεύσει πρόκληση ενδιαφέροντος για νέους πράκτορες ανά την Ελλάδα. Σε αυτές τις προσκλήσεις περιλαμβάνεται και η Αλεξανδρούπολη, όμως κανείς δεν ξέρει ακόμα τι μέλλει γενέσθαι.

Οι δεκαπέντε πράκτορες που μένουν χωρίς δουλειά πάντως, σε συνεννόηση και με συναδέλφους τους από την υπόλοιπη Ελλάδα, ήδη ετοιμάζουν νομικές προσφυγές κατά του ΟΠΑΠ και των νέων συμβάσεων.

Από την «Ελεύθερη Θράκη»

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί