• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΣΜΟΣ
  • Λίγο μετά την «πανηγυρική» έξοδο από τα μνημόνια, η Moody’s προειδοποιεί για «ατυχήματα» στην ελληνική οικονομία

Λίγο μετά την «πανηγυρική» έξοδο από τα μνημόνια, η Moody’s προειδοποιεί για «ατυχήματα» στην ελληνική οικονομία

Πληθαίνουν τα προειδοποιητικά μηνύματα αγορών και διεθνών οίκων για την «μεταμνημονιακή» Ελλάδα.

Ο οίκος Moody’s επέστρεψε με νέα του έκθεση για την ελληνική οικονομία, στην οποία και εφιστά την προσοχή για…νέες περιπέτειες.

Η εν λόγω έκθεση έρχεται μόλις μερικές μέρες μετά το μίνι κραχ σε τράπεζες και χρηματιστήριο, αλλά και την γενικότερη αναταραχή που επικρατεί στην Ευρώπη λόγω της Ιταλίας.

Έτσι λοιπόν ο συγκεκριμένος οίκος δεν «χαρίστηκε» στους πανηγυρίζοντες την έξοδο από τα μνημόνια σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Η ευαισθησία της Ελλάδας σε κίνδυνο εκδήλωσης ατυχημάτων παραμένει υψηλή λόγω των κινδύνων που συνδέονται με τον τραπεζικό τομέα, ο οποίος έχει πολύ χαμηλή ποιότητα ενεργητικού, χαμηλή κερδοφορία και ένα μεγάλο μερίδιο κατώτερης ποιότητας κεφαλαίου με τη μορφή αναβαλλόμενων φορολογικών απαιτήσεων».

Παράλληλα ο οίκος Moody’s αναφέρεται και στις μεγάλες πιέσεις που εξακολουθεί να δέχεται το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, γεγονός που οφείλεται εν μέρει και στο ανησυχητικό «89 δισ. ευρώ μη εξυπηρετούμενων ανοιγμάτων».

Στον ορίζοντα το πολιτικό ρίσκο

Σε κάτι που μας γυρίζει στο 2015, ο οίκος Moody’s κάνει εκτενή αναφορά και στο μεγάλο πολιτικό ρίσκο που υπάρχει, καθώς η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ με τα βίας κρατιέται «ζωντανή» κοινοβουλευτικά.

Ως εκ τούτου η ανάγκη για ύπαρξη διαρθρωτικών μέτρων διαρκείας πολλών ετών έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την αδύναμη κοινοβουλευτικά και δημοσκοπικά ελληνική κυβέρνηση.

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
Close Menu