δήλωσε σήμερα Τετάρτη στον ΣΚΑΪ 100,3 ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, στη συνέντευξή του χθες βράδυ στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, ανέφερε ότι το πρώτο οκτάμηνο του 2022, υπήρξαν υπερκέρδη που δεν έχει φορολογήσει η κυβέρνηση. «Από τη φορολόγηση του 90% των υπερκερδών θα έπρεπε να έχουν εισπραχθεί είτε με τα δεδομένα της ΡΑΕ για έξι μήνες 800 εκατομμύρια ευρώ είτε με τους υπολογισμούς τους δικούς μας 1,9 δισεκατομμύρια ευρώ», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας.
Απαντώντας, ο κ. Σκυλακάκης αποσαφήνισε ότι η κυβέρνηση έχει φορολογήσει τα κέρδη, απλώς δεν έχει βεβαιωθεί ακόμη η φορολογία.
“Περιμένουμε τα έσοδα έως το τέλος του έτους, που θα είναι μεταξύ 300 και 400 εκατ. ευρώ, πρόκειται για μια δύσκολη και τεχνική δουλειά” σημείωσε ο κ. Σκυλακάκης. Ανέφερε παράλληλα ότι ο μηχανισμός που υπάρχει έχει μια αδυναμία, στηρίζεται στην πρόβλεψη. Αυτο όπως είπε, συνέβη και τον Αύγουστο, εις βάρος των εταιρειών, και το Σεπτέμβριο και τον Οκτώβριο, υπέρ των εταιρειών.
(skai – φωτο:intime)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Δόμνα Μιχαηλίδου: «Οι πολιτικές για την οικογένεια και τη στέγαση πρέπει να προχωρούν μαζί»
- Ο Τραμπ ισχυρίζεται ότι οι περισσότεροι Ιρανοί αξιωματούχοι που είχε στο μυαλό του «είναι νεκροί»
- Β. Σπανάκης: Οι Δήμοι στην πρώτη γραμμή για μέτρα πρόληψης κατά των πυρκαγιών
- Ο Μητσοτάκης θα μιλήσει αύριο στη Βουλή για την επιστολική ψήφο
- Η Βρετανία αποστέλλει πολεμικό πλοίο στην Κύπρο
- Χαλκιδική: Εντοπίστηκε οβίδα σε οικόπεδο στην Καλλικράτεια – Εξουδετερώθηκε από τον στρατό
- Ιρανός στρατηγός προειδοποιεί πως θα χτυπηθούν όλα τα οικονομικά κέντρα της Μέσης Ανατολής
- «Το Ιράν δεν είναι Βενεζουέλα» – Αγωνία σε σχέση με πιθανή απρόβλεπτη αντίδραση της Τεχεράνης
- Ξεκίνησε και διακόπηκε η δίκη των στελεχών της Αρχής Διαφάνειας που έλεγξαν τη σύμβαση 717 για τον σιδηρόδρομο
- Σαουδική Αραβία: Η πρεσβεία των ΗΠΑ προειδοποιεί για επικείμενη επίθεση στην ανατολική πόλη Νταχράν









