Ημερίδα της Τράπεζας Πειραιώς για τους Έλληνες αγρότες

Ημερίδα ενημέρωσης του αγροτικού κόσμου,

για τα Σχέδια Βελτίωσης και τα υπόλοιπα επιχορηγούμενα προγράμματα του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης (ΠΑΑ) 2014 -2020, καθώς και για τη συμβολαιακή γεωργία διοργάνωσε η Τράπεζα Πειραιώς το βράδυ της Τρίτης στη Λάρισα.

Ο Γιάννης Χανιωτάκης, Senior Director Αγροτικού Τομέα της τράπεζας δήλωσε ότι «η Τράπεζα Πειραιώς έχει αποφασίσει να στηρίξει στρατηγικά τον αγροτικό τομέα, με ένα ολιστικό τρόπο ολοκληρωμένη εξυπηρέτηση προϊόντα και υπηρεσίες».

Μεταξύ άλλων, ο κ Χανιωτάκης υποστήριξε ότι η Τράπεζα Πειραιώς επιχειρεί να βρίσκεται κοντά στους αγρότες, αλλά και να τους ενημερώσει για «τις ευκαιρίες που μπορούν να έχουν, αξιοποιώντας αναπτυξιακά προγράμματα όπως το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, το LEADER καθώς και το πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας της τράπεζας Πειραιώς».

Στην εισαγωγική του ομιλία, ο κ. Χανιωτάκης τόνισε μεταξύ άλλων πως η Τράπεζα Πειραιώς διαθέτει την τεχνογνωσία στον αγροτικό τομέα, ενώ σημείωσε πως «είναι η πρώτη τράπεζα στην Ελλάδα από πλευράς καταθέσεων και δανείων, αλλά και η πρώτη τράπεζα που την επιλέγει η μεγάλη πλειοψηφία των αγροτών.

Ο επικεφαλής της Ανάπτυξης Εργασιών του Αγροτικού Τομέα της Τράπεζας Πειραιώς Αλέξης Πολυτάκης, περιέγραψε τις δυνατότητες από το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, ενώ εστίασε στα Σχέδια Βελτίωσης και τη δυνατότητα εκσυγχρονισμού του εξοπλισμού των γεωργικών εκμεταλλεύσεων. Ο κ. Πολυτάκης υποστήριξε πως το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης «είναι ίσως το κορυφαίο χρηματοδοτικό εργαλείο που μπορεί να έχει μια χώρα», σημειώνοντας πως μέσα από το πρόγραμμα μπορεί να κινηθεί όλη η οικονομία. Μεταξύ άλλων, ο κ. Πολυτάκης, υποστήριξε ότι με βάση το πρόγραμμα, φαίνεται πως η αιγοπροβατοτροφία, τα οπωροκηπευτικά και η παραγωγή ζωοτροφών «θα έχουν καλή τύχη», ενώ σημείωσε πως η παραγωγή ποιοτικών προϊόντων «είναι ένα στοίχημα» για την χώρα.

Ο κ. Πολυτάκης μιλώντας για τη φιλοσοφία της Τράπεζας Πειραιώς σχετικά με τη χρηματοδότηση του αγροτικού τομέα, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στις επενδύσεις. Ανέλυσε το πλαίσιο λύσεων για τη συνολική κάλυψη του επενδυτικού σχεδίου των αγροτών, που προσφέρει η Τράπεζα Πειραιώς, το οποίο περιλαμβάνει τη δυνατότητα έκδοσης εγγυητικής επιστολής για τη λήψη προκαταβολής και το επενδυτικό δάνειο, καθώς και το δάνειο έναντι επιχορήγησης. Κλείνοντας, ανέφερε: «Η Τράπεζα Πειραιώς έχει έτοιμες υποδομές για την υποστήριξη της χρηματοδότησης των μέτρων του ΠΑΑ από τους παραγωγούς και για την πλήρη αξιοποίησή τους».

Ο επικεφαλής της Συμβολαιακής Τραπεζικής της Τράπεζας Πειραιώς, Ιωάννης Ζαχαρής, αναφέρθηκε αναλυτικά στο Πρόγραμμα Συμβολαιακής Γεωργίας και Κτηνοτροφίας, τονίζοντας σε δήλωση του πως πρόκειται «για ένα καινοτόμο και πρωτοποριακό πρόγραμμα της τράπεζας Πειραιώς»,

Όπως είπε ο κ. Ζάχαρης, από το 2013 που υλοποιείται το πρόγραμμα, έχουν ενταχθεί περισσότερες από 300 επιχειρήσεις αλλά και 25.000 περίπου Έλληνες αγρότες. Σχετικά με το όφελος του συγκεκριμένου προγράμματος, σημείωσε ότι δίνει δυνατότητα για μια χρηματοδότηση σε επίπεδο παραγωγού και επιχείρησης, πρόσβαση στην αναγκαία ρευστότητα, με μόνη διασφάλιση το συμβόλαιο με την εταιρεία ή συνεταιρισμό, η οποία τους δίνει τη δυνατότητα να ανταπεξέλθουν στα έξοδα που έχουν για την παραγωγή τους.

Τέλος ο κ. Ζαχαράκης σημείωσε πως είναι σημαντικά τα οφέλη, και για τις επιχειρήσεις και για τους συνεταιρισμούς, καθώς, όπως ανέφερε, σχετίζονται με τη βελτίωση της ποιότητας, την αύξηση της ποσότητας του παραγόμενου αγροτικού προϊόντος και την ενίσχυση της εξωστρέφειας του αγροτικού τομέα.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί