Η Viva Wallet ανακοινώνει την ολοκλήρωση της συναλλαγής με τo «ΚΟΛΟΣΣΟ» J.P. Morgan

H Viva Wallet και η J.P. Morgan ανακοινώνουν την ολοκλήρωση της Συναλλαγής μέσω της οποίας η J.P. Morgan αποκτά ποσοστό 48,5% στη Viva Wallet Holdings Software Development S.A. (Viva Wallet).

Όπως ανακοινώθηκε, οι ιδρυτές Χάρης Καρώνης και Μάκης Αντύπας παραμένουν μέτοχοι πλειοψηφίας και μετά την ολοκλήρωση της συναλλαγής, διατηρώντας το 51,5% του μετοχικού κεφαλαίου της Viva Wallet. Στο πλαίσιο της Συναλλαγής, η J.P. Morgan μετατρέπει, επίσης, το Μετατρέψιμο Ομολογιακό Δάνειο της Viva Wallet, με αποτέλεσμα η Viva Wallet να εκμηδενίζει το δανεισμό της. Παράλληλα, η Viva Wallet αυξάνει το κεφάλαιό της κατά 100 εκατ. ευρώ, ποσό που καλύφθηκε από τη J.P. Morgan. Η συμφωνία μεταξύ της Viva Wallet και της J.P. Morgan ανακοινώθηκε τον Ιανουάριο του 2022.

Όπως αναφέρεται η Viva Wallet, κορυφαία Ευρωπαϊκή cloud-based neobank, είναι προσηλωμένη στην ανάπτυξη τεχνολογιών αιχμής που διαμορφώνουν το μέλλον των πληρωμών, με στόχο την ενοποίηση του κατακερματισμένου Ευρωπαϊκού χώρου πληρωμών. Με τοπικά υποκαταστήματα σε 24 Ευρωπαϊκές χώρες, η Viva Wallet είναι στρατηγικά τοποθετημένη, ώστε να ανταποκρίνεται αποτελεσματικά στις ανάγκες των επιχειρήσεων κάθε μεγέθους, αλλά και των ψηφιακών marketplaces, σε όλη την Ευρώπη. Αξιοποιώντας τις προηγμένες δυνατότητες των τεχνολογιών που έχει δημιουργήσει, όπως το “tap-on-phone Viva Wallet POS app” και το Smart Checkout payment gateway, η Viva Wallet προσφέρει μία απρόσκοπτη, ασφαλή και ολοκληρωμένη online και offline διαδικασία πληρωμών (omnichannel), βελτιστοποιώντας τη λειτουργία των επιχειρήσεων και την εμπειρία του καταναλωτή. Επιπλέον, ενόψει εφαρμογής του EU Digital Services Act, η Viva Wallet καθίσταται η ιδανική επιλογή για κάθε marketplace πλατφόρμα που επιθυμεί να ακολουθήσει τους ταχείς ρυθμούς ανάπτυξης της βιομηχανίας πληρωμών.

Παράλληλα, το πλάνο διάθεσης Δικαιωμάτων Προαίρεσης (Share Option Plan) στους εργαζομένους και στα στελέχη της Viva Wallet παραμένει βασικός παράγοντας για την ταχεία ανάπτυξη του Οργανισμού. Τριάντα πέντε χιλιάδες (35.000) μετοχές αξίας 50 εκατ. δολαρίων θα διανεμηθούν σε 200 στελέχη της Viva Wallet – “intrapreneurs”-, αντικατοπτρίζοντας την ουσιαστική συμβολή και την προσήλωσή τους στους στόχους της εταιρείας. Πρόκειται για ένα από τα πιο επιτυχημένα Share Option Plans που έχουν εφαρμοστεί στον επιχειρηματικό κόσμο. Τόσο τα υφιστάμενα όσο και τα μελλοντικά στελέχη και εργαζόμενοι της Viva Wallet θα έχουν την ευκαιρία να ενταχθούν στο νέο πλάνο διάθεσης Δικαιωμάτων Προαίρεσης, εξασφαλίζοντας για την εταιρεία την προσέλκυση νέων στελεχών από ολόκληρη την Ευρώπη, που θα μοιράζονται το όραμα και τις αξίες της Viva Wallet.

Σχετικά με τη Viva Wallet

H Viva Wallet είναι Ευρωπαϊκή neobank -αποκλειστικά “χτισμένη” στο cloud-, που φέρνει το μέλλον των πληρωμών στο παρόν. Με παρουσία σε 24 χώρες, είναι η neobank με το μεγαλύτερο αποτύπωμα στην Ευρώπη. Στόχος της Viva Wallet είναι να αλλάξει τον τρόπο που οι επιχειρήσεις πληρώνουν και πληρώνονται, προσφέροντας πρωτοποριακές end-to-end λύσεις πληρωμών και ενσωματωμένες τραπεζικές υπηρεσίες, προσαρμοσμένες στα τοπικά δεδομένα και στις ανάγκες κάθε επιχείρησης. Το Tap-on-Phone Viva Wallet POS app που μετατρέπει τις συσκευές Android σε τερματικά, και το Smart Checkout payment gateway που αυξάνει το conversion rate στις οnline συναλλαγές έως 21%, συγκαταλέγονται στις πιο πρόσφατες καινοτομίες του πρώτου Ελληνικού “μονόκερου”. Υποστηρικτής της βιώσιμης οικονομίας χωρίς μετρητά, η Viva Wallet αξιοποιεί τις δυνατότητες των καινοτομικών τεχνολογιών που αναπτύσσει η ίδια, για την παροχή λύσεων πληρωμών σε 17 γλώσσες και 10 νομίσματα, υποστηρίζοντας άνω των 30 μεθόδους πληρωμής.

(ΑΠΕΜΠΕ – pexels)

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί