Συγκεκριμένα, καταγράφεται μεγάλη αύξηση 13,7% στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2018 στις αφίξεις επιβατών εξωτερικού στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια που διαχειρίζεται η FRAPORT, σε σχέση με το αντίστοιχο χρονικό διάστημα του 2017. Επιπλέον 1,5 εκατ. ξένοι επισκέπτες πέταξαν με απευθείας αεροπορικές πτήσεις από αεροδρόμια του εξωτερικού προς 14 ελληνικούς προορισμούς (2018 – 12,1 εκατ. 2017 – 10,6 εκατ).
Ακόμη υψηλότερη ήταν άνοδος για το ΔΑΑ “Ελ. Βενιζέλος” όπου οι αφίξεις επιβατών εξωτερικού ξεπέρασαν τα 9 εκατ. στο επτάμηνο Ιανουαρίου-Μαρτίου 2018, καταγράφοντας αύξηση 15%. Περισσότεροι από 1,2 εκατ. επιπλέον ξένοι επισκέπτες πέταξαν από αεροδρόμια του εξωτερικού προς την Αθήνα το 2018 ως και το τέλος Ιουλίου (2018 – 9,03 εκατ. 2017 – 7,85 εκατ.). Την ίδια στιγμή για πρώτη φορά οι επιβάτες εξωτερικού στο αεροδρόμιο “Ν. Καζαντζάκης” του Ηρακλείου ξεπέρασαν στο επτάμηνο τα 1,85 εκατ.
Συνολικά υπολογίζεται ότι περισσότεροι από 3 εκατ. επιπλέον επιβάτες εξωτερικού διακινήθηκαν φέτος στην Ελλάδα ως και το τέλος Ιουλίου σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά.
Από τα παραπάνω συνάγεται ότι ο στόχος των 32 εκατ. τουριστών που είχε θέσει ως στοχο το Υπουργείο, όπως γίνεται αντιληπτό θα υπερκαλυφθεί και οι συνολικές αφίξεις θα ξεπεράσουν τα 33 εκατ., καθώς, τόσο οι οδικές αφίξεις, όσο και η κρουαζιέρα κινούνται φέτος ανοδικά, συμπαρασύροντας έτσι τα έσοδα σε πολύ υψηλά επίπεδα.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- MyStreet: Η εφαρμογή που “σκοντάφτει” σε κάποιους Δήμους
- Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 14 Σεπτεμβρίου
- Δένδιας: Τιμούμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μικράς Ασίας
- Πέντε μαχητικά αεροσκάφη F-35 προσγειώθηκαν στο Πουέρτο Ρίκο εν μέσω της έντασης με τη Βενεζουέλα
- Σαν σήμερα 14 Σεπτεμβρίου: Ποια τα σημαντικότερα γεγονότα της ημέρας
- Επεισόδιο μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων στο Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη
- Η μοντέρνα τέχνη και η κατάντια της ανθρωπότητας, video
- Στους 34 βαθμούς ο υδράργυρος – Μέχρι 7 μποφόρ οι άνεμοι στο Αιγαίο
- Τώρα θέλουν να στείλουν… κυανόκρανους του ΟΗΕ για να φυλάξει την εκεχειρία στην Ουκρανία
- Tα «θέλω» της Generation Z
Κύρια Θέματα


















ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ
Κάθε μέρα μαζί

MYSTREET

ΓΙΟΡΤΗ

ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΚΑΙΡΟΣ

ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

ΟΔΗΓΗΣΗ

ΜΜΜ

ΣΠΙΤΙΑ

ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΚΑΡΑΘΕΟΔΩΡΗ

ΓΙΟΡΤΗ

ΚΑΙΡΟΣ
