• Αρχική
  • Άρθρα
  • ΚΟΙΝΩΝΙΑ
  • Η «πικρή» αλήθεια που ειπώθηκε στην τηλεόραση – Η «πραγματική θρησκεία» πολλών στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η «πικρή» αλήθεια που ειπώθηκε στην τηλεόραση – Η «πραγματική θρησκεία» πολλών στην Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η κυβέρνηση της Αριστεράς θέλει να συντηρεί μόνο τους ψηφοφόρους της, όχι την χριστιανική πίστη.
του Κίμωνα Χαραλάμπους

Μία «πικρή» αλήθεια ειπώθηκε στον τηλεοπτικό σταθμό «ΣΚΑΪ», όπου ο δημοσιογράφος, Άρης Πορτοσάλτε, ασχέτως αν συμφωνεί κάποιος ιδεολογικά μαζί του ή όχι, είπε πως οι κάτοικοι της Ελλάδας (όχι όλοι φυσικά) έχουν ως πραγματική θρησκεία τον «μονιμότητα στο Δημόσιο».

Εκεί πόνταρε άλλωστε και η κυβέρνηση της Αριστεράς, προκειμένου να αναλάβει την κυβέρνηση, την εξουσία δεν έχει αναλάβει ακόμα σύμφωνα με την κα Μπαζιάνα και τον κ. Πολάκη.

Έτσι, η πλήρωση των 10.000 θέσεων στο Δημόσιο, που θα μείνουν κενές όταν οριστικοποιηθεί η συμφωνία της κυβέρνησης με την Εκκλησία και οι ιερείς παύουν να πληρώνονται από το Κράτος, θα γίνει με νέους μόνιμους κρατικούς διορισμούς.

Άλλωστε η πλειοψηφία των ιερέων για αυτό κυρίως αντέδρασε. Ένας ή δύο έχουν διαμαρτυρηθεί δημόσια, επειδή βγάζουν τον Χριστό από το Σύνταγμα.

Στο προσκήνιο επανέρχεται μια παλιά δήλωση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Τάσου Κουράκη, ο οποίος το 2013 είχε μιλήσει για εκκλησιαστικό φόρο.

Η συζήτηση περί εκκλησιαστικού φόρου ή «χριστιανόσημου», όπως κάποιοι το χαρακτήρισαν, επανέρχεται στο προσκήνιο έπειτα από όσα συμφωνήθηκαν μεταξύ Τσίπρα και Ιερώνυμου. Παρά το γεγονός ότι ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε ότι η μισθοδοσία θα καλύπτεται από το κράτος με τη μορφή επιδότησης, εντούτοις δεν είναι λίγοι εκείνοι που εκτιμούν ότι έγινε το πρώτο βήμα για μια άλλου τύπου οικονομική σχέση, προκειμένου οι χριστιανοί να πληρώνουν τα του οίκου τους και το Κράτος να μπορεί να διορίσει ακόμα περισσότερους ψηφοφόρους, επιβεβαιώνοντας το ρηθέν Πορτογάλε πως η «μονιμότητα στο Δημόσιο είναι η μεγαλύτερη θρησκεία».

 

 

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...