• Αρχική
  • Άρθρα
  • Η οικονομία δεν αντέχει άλλο! Έκτακτη κίνηση της κυβέρνησης για τα εμπορικά κέντρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Η οικονομία δεν αντέχει άλλο! Έκτακτη κίνηση της κυβέρνησης για τα εμπορικά κέντρα (ΒΙΝΤΕΟ)

Σημαντική ανατροπή...

Η κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως, προκειμένου να επαναλειτουργήσουν από την ερχόμενη Δευτέρα τα εμπορικά κέντρα.

Η κίνηση αυτή έρχεται εκτάκτως, καθώς τα κέντρα θα ανοίξουν δύο εβδομάδες νωρίτερα του αρχικού σχεδιασμού, με την οικονομία να χρειάζεται άμεσα ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑ.

Το άνοιγμα έρχεται μετά από έγκριση που παρείχε η Ειδική Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ στο ειδικό σχέδιο λειτουργίας που παρουσίασε το υπουργείο Ανάπτυξης.

Όπως αναφέρεται, μαζί με τα εμπορικά κέντρα την ερχόμενη Δευτέρα θα επαναλειτουργήσουν επίσης, σύμφωνα με τη σημερινή απόφαση, τα ζωολογικά πάρκα, οι βοτανικοί κήποι, τα ινστιτούτα αισθητικής και διαιτολογίας, οι υπηρεσίες εκπαίδευσης σκύλων.

Την απόφαση για την επαναλειτουργία των malls γνωστοποίησε ο υπ. Ανάπτυξης Αδωνις Γεωργιάδης μιλώντας νωρίτερα στην ΕΡΤ.

Για να καμφθούν οι αντιρρήσεις των λοιμοξιολόγων για την επαναλειτουργία των malls δύο εβδομάδες νωρίτερα είχε προηγηθεί υπερπροσπάθεια εκ μέρους του υπ. Ανάπτυξης προκειμένου να παρουσιαστεί ένα άρτιο σχέδιο ασφαλούς λειτουργίας με αρκετές δικλείδες. Γεγονός που μαζί με τα θετικά νέα απ’ το μέτωπο της επιδημιολογικής εξέλιξης συνετέλεσαν στο να δοθεί το πράσινο φως.

Ο υπουργός ανέφερε ότι θα δοθούν στην δημοσιότητα οι σχετικοί κανόνες για την λειτουργία τους, ενώ τόνισε πως η απόφαση ελήφθη αφότου η Ειδική Επιτροπή των Λοιμωξιολόγων του ΕΟΔΥ έκρινε πως η επιδημιολογική πορεία του ιού επιτρέπει το άνοιγμα των μεγάλων πολυκαταστημάτων

Κατά πάσα πιθανότητα, η λειτουργία καφέ, εστιατορίων και μπαρς θα απαγορεύεται με μοναδική εξαίρεση το take away και αυτό προκειμένου να μην υπάρχει το φαινόμενο της άσκοπης παραμονής εντός του εμπορικού κέντρου.