Η κοινωνία σηκώνει κεφάλι – Τι ξεκινά από το 2020 και δυναμώνει την Ελλάδα (ΒΙΝΤΕΟ)

Αυξήσεις θα δουν στις αποδοχές τους εκατομμύρια πολίτες, μετά την μείωση φόρων και εισφορών που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Μισθωτοί, συνταξιούχοι, επιχειρήσεις και ελεύθεροι επαγγελματίες θα δουν σημαντική μείωση φόρων λόγω της νέας φορολογικής κλίμακας, του αφορολόγητου ορίου και των εκπτώσεων για παιδιά, με αύξηση του αφορολόγητου κατά 1.000 ευρώ για κάθε ανήλικο τέκνο.

Η εν λόγω πολιτική θα δώσει «ανάσα» στους πολίτες, οι οποίοι ταλαιπωρήθηκαν από την αριστερόστροφη «συνταγή» ΣΥΡΙΖΑ.

Το σχετικό νομοσχέδιο αναμένεται να οριστικοποιηθεί τις επόμενες ημέρες και θα κατατεθεί στην Βουλή στα μέσα Οκτωβρίου.

Από την 1η Ιανουαρίου κάθε μισθωτός και συνταξιούχος θα παρατηρήσει ελαφρύνσεις πορτοφόλι του, ενώ 18 μήνες αργότερα θα δουν τις μειώσεις αυτές και οι επαγγελματίες, τουτέστιν με την δήλωση για τα εισοδήματα του 2020, το καλοκαίρι του 2021.

Οι επιχειρήσεις θα δουν τον φορολογικό συντελεστή να μειώνεται στο 24% το 2020 και στο 20% το 2021, αλλά και τις εισφορές να μειώνονται κατά 5%. Βέβαια, πρέπει να καταργηθεί και η εισφορά αλληλεγγύης μαζί με όλες τις υπόλοιπες άδικες εισφορές.

Με βάση τις εξαγγελίες του πρωθυπουργού, διαβάζουμε στο Newmoney.gr, από το 2020 ο φόρος εισοδήματος για μισθωτούς και συνταξιούχους θα μειωθεί σε απόλυτα μεγέθη περισσότερο για όσους δηλώνουν ετησίως εισοδήματα άνω των 20.000 ευρώ και λιγότερο για όσους δηλώνουν ετήσια εισοδήματα από 8.636 έως 20.000 ευρώ. Θα ενισχυθεί δηλαδή η μεσαία τάξη, η ραχοκοκαλιά της κοινωνίας.

Παράλληλα, η σημαντική μείωση του εισαγωγικού συντελεστή στο 9% για εισοδήματα έως 10.000 ευρώ φέρνει αλλαγές στο έμμεσο αφορολόγητο. Το μέτρο ευνοεί ειδικά όσους έχουν παιδιά.

Όπως αντιλαμβάνεστε λοιπόν η νέα αυτή πολιτική ενισχύει την ελληνική κοινωνία και εμποδίζει την περαιτέρω φτωχοποίηση.

Η ελληνική κοινωνία σηκώνει κεφάλι, καθώς η οικονομία είναι ψυχολογία και η όποια μείωση των βαρών, ενισχύει την δυναμική της αγοράς και μπαίνουν γερές βάσεις για ενδυνάμωση της όποια χώρας.

ΦΩΤΟ pexels

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Σχετικά άρθρα:

loading...
loading...