Η Τουρκική προκλητικότητα κοστίζει (Βίντεο)

Οι Τούρκοι έχουν ξεπεράσει κάθε όριο και αυτό δεν είναι κάτι που μπορεί να περάσει απαρατήρητο.

Οι γείτονες ακολουθούν μια επιθετική τακτική, οπότε η Ελλάδα είναι αναγκασμένη να προβεί σε κινήσεις. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι Η Ελλάδα έχει σκοπό να δαπανήσει το ποσό των 1,25 δις.ευρώ, για να αναβαθμιστούν 85 F-16.

Παράλληλα βλέπουμε ότι έχει μπει στα “σκαριά” η χρηματοδότηση για την Άμυνα της χώρας, η οποία θα κοστίσει 1 δις.ευρώ. Η συγκεκριμένη χρηματοδότηση θα έρθει με την μορφή “Fast Track” διότι είναι έκτακτη.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, για το οικονομικό έτος 2018, ο προϋπολογισμός του ΥΠΕΘΑ φτάνει τα 3,15 δις.ευρώ,  εκ των οποίων τα 2,1 δις αφορούν τις αμοιβές του στρατιωτικού αλλά και του πολιτικού προσωπικού. Από τον προϋπολογισμό, μένει μόνο 1 δις.ευρώ για την προμήθεια στρατιωτικού υλικού παλαιού τύπου και τα υπόλοιπα χρήματα, αφορούν διάφορες δαπάνες όπως: Καύσιμα, μεταφορές, αναλώσιμα υλικά κ.α.

Η τουρκική προκλητικότητα κοστίζει

Βλέπουμε λοιπόν ότι η Τουρκία μας αναγκάζει να δώσουμε περισσότερα χρήματα για την Άμυνα της χώρας. Όπως διαβάσατε παραπάνω, τα (περισσότερα) χρήματα του προϋπολογισμού πηγαίνουν στους μισθούς και όχι στην αγορά νέου στρατιωτικού υλικού. Η Ελλάδα έχει μείνει πίσω και αυτό είναι σίγουρο ότι θα δημιουργήσει την ανάγκη να δαπανηθούν περισσότερα χρήματα για την Άμυνα της χώρας.

Η πολιτική προέκταση του θέματος

Οι Τούρκοι μας έχουν δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα και όπως είδατε παραπάνω σύντομα θα μας δημιουργήσει και οικονομικό πρόβλημα, καθώς αν θέλουμε να επιβιώσουμε θα πρέπει να βάλουμε βαθιά το χέρι μέσα στην τσέπη.

Οι πολιτικοί βρήκαν το κατάλληλο έδαφος ώστε να δικαιολογήσουν την δαπάνη περισσότερων χρημάτων για την Άμυνα της χώρας.

Η Τουρκική προκλητικότητα θα φέρει πολλές αλλαγές αφού είναι σχεδόν βέβαιο ότι σε λίγο καιρό θα ακούσουμε στην Βουλή να γίνεται λόγος για την ανάγκη αύξησης του προϋπολογισμού για την Άμυνα.

Ο σφυγμός της Ελληνικής κοινωνίας

Δεν πρέπει να αφήσουμε την κοινωνία έξω από τα πρόβλημα που δημιουργεί η Τουρκία.

Η αιχμαλωσία των δύο στρατιωτικών έφερε οργή στους πολίτες οποίοι βλέπουν ότι δίνουν χρήματα για την Άμυνα της χώρας αλλά δεν νιώθουν ασφαλείς.

Είναι λογικό σε μια εποχή κρίσης, ο κόσμος να σκέφτεται πολύ καλά που δίνει τα χρήματά του.

Η ασθενική αντίδραση της στρατιωτικής ηγεσίας στο θέμα της σύλληψης των στρατιωτικών, έχει κάνει πολλούς πολίτες να σκέφτονται διάφορα για την αποτελεσματικότητα που θα έχει ο στρατός σε τυχόν πολεμική σύγκρουση με την Τουρκία.

Συμπέρασμα:

Οι Έλληνες είναι πρόθυμοι να πληρώνουν για την Άμυνα της χώρας, αρκεί να νιώθουν ασφάλεια!!

 

 

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί