Η εικόνα της Κρήτης ενδυναμώνεται από τον κλάδο του τουρισμού

Έντονη κινητικότητα για το τουριστικό προϊόν της Κρήτης,

επικρατεί στους φορείς και τους εμπλεκόμενους στον κλάδο με κυρίαρχη τη συνεργασία όλων με την Αυτοδιοίκηση, που προσπαθούν να ενδυναμώσουν τη διεθνή εικόνα του νησιού μέσα από συνεργασίες τουριστικού ενδιαφέροντος.

Η Κρήτη συμμετείχε στο τριήμερο συνέδριο της Ένωσης Αμερικανών Τουριστικών Πρακτόρων ASTA η οποία συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες επαγγελματικές ενώσεις του κόσμου αριθμώντας 8.944 μέλη από 3.586 αμερικανικές εταιρείες και πρακτορεία και αντιπροσωπεύει το 82% του συνόλου των ταξιδιωτικών κρατήσεων μέσω τουριστικού γραφείου, εκπροσωπώντας ταυτόχρονα την Εθνική Ένωση Ταξιδιωτικών Φορέων Καριέρας (NACTA). Στο συνέδριο που ολοκληρώνεται σήμερα παρουσία εκατοντάδων τουριστικών πρακτόρων από τις ΗΠΑ, στόχος των φορέων του νησιού ήταν η Κρήτη να διεισδύσει στην αμερικανική αγορά ως ένας ιδανικός και ασφαλής τουριστικός προορισμός.

Παράλληλα ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού του δήμου Ηρακλείου Τζαν Αντρέα Καραντσίνι, συμμετείχε σε συνάντηση, στην έδρα του Περιφερειακού Συμβουλίου της Περιφέρειας Βένετο στη Βενετία, με θέμα το ταξίδι του γερουσιαστή της Γαληνοτάτης Pietro Querini (Πιέτρο Κουερίνι), ο οποίος ξεκίνησε από την Κάντια το 1431 και έφτασε μέχρι τη Νορβηγία περνώντας από τα Κανάρια Νησιά, την Ισπανία, την Πορτογαλία, την Αγγλία και τη Σουηδία. Το ταξίδι του Querini, όπως αποφασίστηκε, θα αποτελέσει αντικείμενο μιας πολιτιστικής διαδρομής του Συμβουλίου της Ευρώπης και για τον λόγο αυτό, αντιπροσωπεία των εταίρων με επικεφαλής τον πρόεδρο του Περιφερειακού Συμβουλίου του Βένετο πρόκειται να επισκεφθεί επίσημα τον Δήμο Ηρακλείου τον ερχόμενο Οκτώβριο του 2018.

Ο εντεταλμένος σύμβουλος Τουρισμού του δήμου Ηρακλείου συναντήθηκε επίσης με την αντιδήμαρχο Τουρισμού της Βενετίας Πάολα Μαρ και αποφασίστηκε η υπογραφή συμφώνου συνεργασίας μεταξύ των δυο πόλεων να γίνει εντός του 2018 και να υπάρξει συμμετοχή της Βενετίας στις εκδηλώσεις για την 350ο επέτειο από το τέλος του Κρητικού Πολέμου (1669-2019) που προγραμματίζεται να γίνουν στο Ηράκλειο το επόμενο έτος 2019, καθώς και πολιτιστικές ανταλλαγές ανάμεσα στις δύο πόλεις. Στις συναντήσεις συζητήθηκε, επίσης να κατατεθεί από κοινού πρόταση στο Συμβούλιο της Ευρώπης για την πολιτιστική διαδρομή «Ο ευρωπαϊκός δρόμος του μεταξιού» ενώ συμφωνήθηκε και η συνεργασία των δύο δήμων σε καμπάνια με τίτλο «enjoy & respect» η οποία επικεντρώνεται στην αειφόρο τουριστική ανάπτυξη στις δύο πόλεις με τη μεγάλη ιστορία και τον πολιτισμό.

Τέλος μεγάλο ενδιαφέρον υπάρχει για ενδυνάμωση της συνεργασίας της Περιφέρειας Κρήτης με την πρεσβεία του Καζακστάν στην Ελλάδα, με στόχο την ενίσχυση του τουρισμού της Κρήτης, την προώθηση της εμπορικής συνεργασίας αλλά και τη συνεργασία με τα επιστημονικά – ερευνητικά ιδρύματα του νησιού. Ο πρέσβης του Καζακστάν στην Ελλάδα, Αλεξέϊ Βολκόφ που βρέθηκε στο Ηράκλειο τις προηγούμενες ημέρες και συναντήθηκε με τον περιφερειάρχη Σταύρο Αρναουτάκη, εξέφρασε το έντονο ενδιαφέρον του ίδιου και της χώρας του για την Κρήτη, ανακοινώνοντας ότι σύντομα θα λειτουργήσει στο Ηράκλειο Προξενείο της χώρας του με ταυτόχρονη ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος, όχι μόνο το καλοκαίρι αλλά και τον χειμώνα, όπου μπορούν να υπάρξουν ειδικά προγράμματα για τους συνταξιούχους του Καζακστάν.

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

LATEST

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί