Γερμανός ΥΠΟΙΚ: Όλα ανοιχτά για το τέλος του προγράμματος και τη μεταμνημονιακή περίοδο για την Ελλάδα

Ο Όλαφς Σολτς παρέπεμψε στα τέλη Ιουνίου για τις τελικές αποφάσεις Στα τέλη Ιουνίου παρέπεμψε την απόφαση για το χρέος της Ελλάδας ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Όλαφ Σολτς.

 

«Περιμένω τις τελευταίες αξιολογήσεις και τις τελικες αποφάσεις που θα πρέπει να ληφθούν στην Ελλάδα και θα μας δώσουν την ευκαιρία στο τέλος Ιουνίου να δούμε πώς θα τελειώσουμε το πρόγραμμα, πώς θα είναι το μέλλον, πώς θα οργανωθεί η μεταμνημονιακή περίοδος και τι θα προβλέπεται» απάντησε χαρακτηριστικά σε ερώτηση της εφημερίδας Τα ΝΕΑ στη Χάγη.

«Δεν είναι εύκολο να πούμε ποιο θα είναι ακριβώς το αποτέλεσμα. Αυτό που είναι απολύτως ξεκάθαρο είναι ότι θα έχουμε την ευκαιρία για μια καλή απόφαση και η εξέλιξη αυτή έχει προετοιμαστεί με την ισχυρή ατζέντα μεταρρυθμίσεων στην Ελλάδα» πρόσθεσε επιβεβαιώνοντας εμμέσως το βάρος που δίνει η Γερμνία στην εφαρμογή των μεταρρυθμίσεων.

Ερωτηθείς αν η Ελλάδα θα χρειαστεί πιστοληπτική γραμμή, δεδομένων των εξελίξεων στην Ιταλία, ο Όλαφ Σολτς απάντησε: «Νομίζω ότι η Ιταλία είναι σταθερή, έχει νέα κυβέρνηση, τα μηνύματα που παίρνουμε από την κυβέρνηση και τον πρόεδρο τηςΙταλίας είναι ότι θα σεβαστούν τους κανόνες της ΕΕ και εκτιμώ ότι οι αγορές θα το δουν έτσι. Και για το λόγο αυτό είμαι αισιόδοξος ότι η Ελλάδα θα έχει την ευκαιρία να εξέλθει στις αγορές».

ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ

ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ

Κύρια Θέματα

ΕΥΚΑΙΡΙΕΣ ΑΓΟΡΩΝ

Κάθε μέρα μαζί