Συγκεκριμένα, το output της ελληνικής οικονομίας είναι τώρα 3,7% πάνω σε σχέση με τα μέσα του 2015, αλλά 25% κάτω από τα επίπεδα του 2007. Παρά τις προσδοκίες για ισχυρή ανάπτυξη, το 2023 το output της οικονομίας προβλέπεται να είναι 17% κάτω από τα επίπεδα του 2007, σύμφωνα με τα στοιχεία του ΔΝΤ.
Απεναντίας, το output της Ισπανίας και της Πορτογαλίας -που χτυπήθηκαν επίσης πολύ σκληρά από την οικονομική κρίση- έχει επανακάμψει και στο δεύτερο τρίμηνο του 2018. Στην Ιταλία, δε, το output της οικονομίας ήταν 5% χαμηλότερο από την κορύφωσή του πριν από την κρίση.
FT: Παρά τη βελτίωσή της, η ελληνική οικονομία έχει δρόμο μπροστά της
Η κτηματομεσιτική αγορά της Ελλάδας, που αποτελούσε παραδοσιακά μια σημαντική επένδυση για τα ελληνικά νοικοκυριά, δεν έχει επανακάμψει, συνεχίζει το άρθρο. Οι τιμές των ακινήτων είναι κατά μέσο όρο 42% χαμηλότερες από τα επίπεδα προ δεκαετίας, σημειώνεται.
Η βελτίωση όμως της ελληνικής οικονομίας συναντά άλλο ένα εμπόδιο, αυτό των κόκκινων δανείων, τα οποία -όπως σημειώνουν οι FT- είναι περίπου τα μισά όλων των δανείων.
Μέχρι στιγμής, επισημαίνει το δημοσίευμα, το βιωτικό επίπεδο των Ελλήνων πολιτών δεν έχει βελτιωθεί. Ο δείκτης ανεργίας είναι περίπου στο 20%, που μεταφράζεται σε 1 εκατομμύριο άνεργους ανθρώπους. Επίσης, αν και από τον Μάρτιο του 2015 άνοιξαν 300.000 νέες θέσεις εργασίας, οι περισσότερες από αυτές ήταν ημι-απασχόλησης, ενώ ο μέσος μισθός είναι κατά 22% χαμηλότερος από τα μισθολογικά επίπεδα του 2009.
Καταλήγοντας, οι FT υπογραμμίζουν πως τα νέα για την ελληνική οικονομία μπορεί να είναι αισιόδοξα, αλλά τα στοιχεία δείχνουν πως η κανονικότητα απέχει αρκετά.
(capital)
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν μια λίστα με ψώνια 3.500 ετών σε μια απροσδόκητη ανακάλυψη
- Έλον Μασκ εναντίον Βρετανίας! Θα γίνει κάτι στους δρόμους ευρωπαϊκών πόλεων;
- Συναγερμός στην Ινδία για την αμοιβάδα που «τρώει» τον εγκέφαλο – 17 νεκροί
- «Αθήνα χωρίς Αυτοκίνητο»: Kυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο κέντρο της Αθήνας στις 20 και 21 Σεπτεμβρίου
- Στο Ντουμπάι οι γυναίκες νοιώθουν ασφαλείς να κυκλοφορούν μόνες τους το βράδυ, στη Δύση; vid
- Βρετανικά μαχητικά αεροσκάφη θα συμμετάσχουν σε αποστολές πάνω από την Πολωνία
- Οι οκτώ ευρωπαϊκές πόλεις με τις καλύτερες δημόσιες συγκοινωνίες – Εκτός λίστας η Ελλάδα
- Σχέδιο δέκα ημερών για την ευλογιά των προβάτων στην Ελλάδα – Τι συζητήθηκε
- Στη φυλακή ο 42χρονος που κατηγορείται για εμπορία ανθρώπων και βιασμό
- Στη φυλακή οι 3 Αλβανοί για την απόπειρα ανθρωποκτονίας στην Πυλαία – Κατασχέθηκαν όπλα, πυροκροτητές, κάνναβη
Κύρια Θέματα

















