Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες περιστατικών αισχροκέρδειας καθώς αρκετά καταστήματα και προσέξτε, δεν αναφερόμαστε στα πολυτελή μαγαζιά στις παραλίες του νησιού, που ναι μεν, πουλάνε ακριβά αλλα ταυτόχρονα προσφέρουν υψηλή ποιότητα και υπηρεσίες, αλλα στα υποτιθέμενα πιο φθηνά μεσα στη Χώρα, στα σαντουιτσάδικα ή στα καφέ επί και περιμετρικά του περιφερειακού δρόμου του νησιού τα οποία απευθύνονται σε τουρίστες που έρχονται για διακοπές με χαμηλότερο μπάτζετ.
Για παράδειγμα, μια μπάλα παγωτό την αγοράσαμε όσο κοστίζει ενα κιλό, δηλαδή περίπου 10,00 ευρώ, ενώ ενας τουρίστας πλήρωσε για ενα σάντουιτς οπως βλέπετε και στην απόδειξη που ανάρτησε ο ίδιος στον λογαριασμό του στο Facebook, 11.80 ευρω!
Μαζί με ενα τόστ αξίας 5,70 ευρώ πλήρωσε συνολικά 17,50 ευρώ.
Επαναλαμβάνουμε οτι οι παραπάνω τιμές αντιστοιχούν σε προϊόντα τα οποία πωλούνται σε ταχυφαγεία και όχι στα πανάκριβα μπιτς μπαρ του νησιού.
Και τα παραπάνω παραδείγματα αισχροκέρδειας δεν ειναι τα μοναδικά στο νησί. Συγκεκριμένα, νεόκτιστο μπαρ επι του περιφερειακού δρόμου το οποίο πουλάει κοκτείλς με θέα στο ηλιοβασίλεμα χρεώνει σε ορισμένα καθίσματά του, 60 ευρώ ελάχιστη κατανάλωση, κατι που σημαίνει οτι δεν μπορείς να πιείς μόνο ένα ή δύο ποτά. Καθότι όπως και να χει δεν σε αφήνουν να καθίσεις εάν πρώτα δεν δώσεις σε μετρητά ή χρεώσεις την πιστωτική σου κάρτα με το παραπάνω ελάχιστο χρηματικό ποσό.
Σε ενα άλλο μπαρ μεσα στη χώρα το κόστος εισόδου ειναι 40 ευρώ, όσο δηλαδή μπορει να κοστίζει ενα εισιτήριο για μεγάλο συναυλιακό γεγονός, ενώ το απλό ποτό κοστίζει επιπλέον 20 ευρώ.
Πανάκριβο είναι όμως και το πάρκινγκ με τις τιμές να ξεκινούν απο 10 ευρώ και να φτάνουν έως τα 30 ευρω ανάλογα με το μέρος και το μαγαζί που θα επιλέξεις για την διασκέδαση σου. Πανάκριβα ομως χρεώνονται και οι υπηρεσίες. Για παράδειγμα, ενας κλειδαράς στη Μύκονο χρεώνει τρεις φορές παραπάνω από ότι ενας κλειδαράς στην Αθήνα και φυσικά κανει και τον δύσκολο για να σε εξυπηρετήσει. Το πόσο ακριβοί ειναι οι κλειδαράδες στο νησί το διαπίστωσε ενας Έλληνας τουριστας που κλειδώθηκε έξω απο το σπίτι όπου φιλοξενούνταν και αναγκάστηκε να πληρώσει 250 ευρώ για να του ανοίξουν!
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Σάλος με την αναφορά Νετανιάχου στον Ιησού Χριστό – Προχώρησε σε διευκρινιστική δήλωση, vid
- Χ. Δήμας: Η Αν. Μακεδονία και Θράκη στο επίκεντρο των διεθνών δικτύων μεταφορών και συνδεσιμότητας
- Το Ιράν ισχυρίζεται πως η παραγωγή πυραύλων «συνεχίζεται» παρά τον πόλεμο
- «Χειραγωγήθηκα και εξαπατήθηκα», λέει η πριγκίπισσα Μέτε-Μάριτ για τη σχέση της με τον Έπστιν
- Στη Θεσσαλονίκη συνελήφθη 33χρονος που έκανε 3 ληστείες μέσα σε 3 μέρες
- Ερευνητές εντόπισαν 45 πιθανώς κατοικήσιμους εξωπλανήτες
- Πριν αλέκτορα φωνήσαι: Ο ΔΟΕ προτείνει αποφυγή των αεροπορικών ταξιδιών και όχι μόνο
- Το Ισραήλ συνεχίζει τους ανηλεείς βομβαρδισμούς στο Ιράν
- Στην Ινδία…υμνούν το χρυσό άγαλμα του Τραμπ! Δεν θα πιστεύετε στα μάτια σας – ΒΙΝΤΕΟ
- Σκωτσέζος βρήκε μήνυμα σε μπουκάλι στη θάλασσα και δεν πίστευε την απόσταση που είχε διανύσει









