Oι χορηγήσεις δανείων προς τις επιχειρήσεις της Ευρωζώνης συνέχισαν να αυξάνονται και τον Μάιο, καθώς οι εταιρείες στηρίζονταν πολύ στις τραπεζικές πιστώσεις για να πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους εν μέσω της καραντίνας που επιβλήθηκε λόγω του κορονοϊού, σύμφωνα με στοιχεία που ανακοίνωσε η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ).
Ο ρυθμός αύξησης των δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές εταιρείες επιταχύνθηκε στο 7,3% έναντι 6,6% τον Απρίλιο, το υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές του 2009. Τα δάνεια προς τα νοικοκυριά αυξήθηκαν κατά 3%, όσο και τον Απρίλιο.
Αν και οι τράπεζες αρχικά φάνηκε να κάνουν πιο αυστηρή την πρόσβαση σε πιστώσεις, μία σειρά μέτρων που πήραν οι κυβερνήσεις και η ΕΚΤ, από τις εγγυήσεις δανείων έως πιο χαλαρούς κανόνες για τα ενέχυρα, έδωσαν ώθηση στον δανεισμό. Η ΕΚΤ δάνεισε το ποσό των 1,3 τρισ. ευρώ στις τράπεζες την περασμένη εβδομάδα με επιτόκιο έως και -1%, εφόσον αυτές τουλάχιστον διατηρήσουν το ύψος των δανείων τους στην πραγματική οικονομία.
Ο ετήσιος ρυθμός αύξησης της προσφοράς χρήματος με ευρεία έννοια (Μ3) επιταχύνθηκε τον Μάιο στο 8,9% από 8,2% τον Απρίλιο.
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Ιράν προς Τραμπ: Η επίθεση σε πολιτικούς στόχους ισοδυναμεί με “εγκλήματα πολέμου”
- Σοβαρό επεισόδιο με Ουκρανό «πρόσφυγα» στη Γερμανία, vid
- Το Ιράν λέει πως το στενό του Χορμούζ δεν θα ανοίξει και πάλι, αν δεν καταβληθούν αποζημιώσεις
- Κ. Τσουκαλάς: «Βαρίδι για τη χώρα ο Κ. Μητσοτάκης – Η Ελλάδα χρειάζεται άμεσα εκλογές»
- Εκτελέστηκε στο Ιράν άνδρας που είχε καταδικαστεί για σχέσεις με Ισραήλ και ΗΠΑ
- Θα τολμήσει η Βρετανία να το κάνει αυτό στην Ρωσία; Η Μάγχη θα γίνει Ορμούζ;
- Μετανάστης ύποπτος για τα εκρηκτικά που βρέθηκαν κοντά σε αγωγό φυσ. αερίου στη Σερβία
- Τι παροχές θα πληρωθούν μέχρι τη Μ. Πέμπτη
- Άρση της ασυλίας του ζητεί και ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Λάκης Βασιλειάδης
- Τα άγνωστα σπήλαια που υπάρχουν περιμετρικά της λίμνης χαρτογραφεί ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα









