Έξυπνη κίνηση Μητσοτάκη – Τι ζητάει από την Γαλλία

Ο Έλληνας πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αποκάλυψε στην Le Figaro, τι θα ζητήσει από τον Μακρόν.

Η γαλλική προεδρία έχει κάτι…από Νέα Τάξη και δίνει ιδιαίτερη έμφαση στα της κλιματικής αλλαγής. Σύμφωνα με τα όσα έγιναν γνωστά, ο Κ.Μητσοτάκης θα πει τα «καλύτερα» στον Μακρον για την προστασία του περιβάλλοντος.

Ποιος είναι ο πραγματικός του σκοπός; Όπως δήλωσε ο Έλληνας πρωθυπουργός, θέλει να φέρει γαλλικές επενδύσεις στην χώρα μας, οι οποίες θα ανοίξουν θέσεις εργασίας για τους Έλληνες.

Έτσι λοιπόν, είναι επιβεβλημένη η κουβέντα για την κλιματική αλλαγή. Χωρίς πολιτικά ορθές συζητήσεις, το Δυτικό μπλόκ δεν κάνει κινήσεις. Αντικειμενικός στόχος της Ελλάδας, είναι η προσέλκυση επενδύσεων και όχι τα μέτρα αντιμετώπισης της…κλιματικής αλλαγής.

Τι δήλωσε (μεταξύ άλλων) ο Κ.Μητσοτάκης στην Le Figaro:

“Καλώ τους Γάλλους επενδυτές στην Ελλάδα”

Για να καταφέρει κανείς να συζητήσει για επενδύσεις, είναι υποχρεωμένος να αναφέρει την κλιματική αλλαγή:

«Χρειαζόμαστε μια Ευρώπη που να απαντά σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η κλιματική αλλαγή και που οφείλει να στέκεται απέναντι στις ανάγκες καθενός από τους πολίτες του»

Παρά τα όσα θα θέλαμε, χωρίς πολιτική ορθότητα η Ελλάδα δεν θα καταφέρει να σταθεί όρθια. Το ίδιο έκανε και ο Πούτιν αρχικά και μετά έκανε την Ρωσία υπερδύναμη. Δεν μπορούμε να συγκρίνουμε βέβαια την Ελλάδα με την Ρωσία, απλά βλέπουμε ότι μέχρι και ο πρόεδρος μιας υπερδύναμης είχε αναγκαστεί να βάλει νερό στο κρασί του (αρχικά).

Photo:eurokinissi

  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •