Πριν από ένα χρόνο, τον Φεβρουάριο του 2017, το επίπεδο της ανεργίας στην Ελλάδα ήταν στο 22,6%.
Τον Απρίλιο του 2018 (δεν υπάρχουν στοιχεία για την Ελλάδα), η ανεργία στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο 8,5% από 8,6% τον Μάρτιο, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Δεκέμβριο του 2008.
Στην ΕΕ η ανεργία παρέμεινε σταθερή στο 7,1%, καταγράφοντας το χαμηλότερο επίπεδο από το Σεπτέμβριο του 2008. Ένα χρόνο πριν, τον Απρίλιο του 2017 η ανεργία στην ευρωζώνη και στην «ΕΕ των 28» ήταν 9,2% και 7,8% αντιστοίχως.
Συνολικά τον Απρίλιο καταγράφονται 17,462 εκατομμύρια άνεργοι στην ΕΕ και 13,880 εκατομμύρια άνεργοι στην Ευρωζώνη.
Τα υψηλότερα επίπεδα ανεργίας στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (20,8% το Φεβρουάριο) και στην Ισπανία (15,9%). Τα χαμηλότερα ποσοστά ανεργίας σημειώθηκαν στην Τσεχία (2,2%), στη Μάλτα (3%) και στη Γερμανία (3,4%).
Ειδικότερα στην Ελλάδα, ο αριθμός των ανέργων το Φεβρουάριο διαμορφώθηκε στους 978.000. Το ποσοστό ανεργίας στους άνδρες διαμορφώθηκε στο 16,4% και στις γυναίκες στο 26,2%.
Το ποσοστό ανεργίας των νέων (κάτω των 25 ετών) στην Ελλάδα αυξήθηκε στο 45,4%, έναντι 42,7% τον Ιανουάριο.
Τα υψηλότερα ποσοστά ανεργίας των νέων στην ΕΕ καταγράφονται στην Ελλάδα (45,4%), στην Ισπανία (34,4%) και στην Ιταλία (33,1%). Τα χαμηλότερα ποσοστά καταγράφονται στη Γερμανία (6%), στη Μάλτα (6,8%) και στην Ολλανδία (6,9%).
Τον Απρίλιο η ανεργία των νέων στην Ευρωζώνη μειώθηκε στο 17,2% και στην ΕΕ στο 15,3%.
ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ
ΠΟΛΙΤΙΚΟΛΟΓΙΕΣ
ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΒΑΣΕΤΕ
ΠΑΡΑΞΕΝΑ
LATEST
- Συνομιλούν αυτή την στιγμή Τραμπ και Πούτιν
- ΣτΕ: Οι δήμοι δεν μπορούν να ρυθμίζουν ζητήματα εκτέλεσης οικοδομικών εργασιών και περιορισμών δόμησης
- Τι θα κάνει η Τουρκία αν οι Βρετανοί χτυπήσουν τον Turkstream; Έχουν γνώση οι «φύλακες» στο Κρεμλίνο
- Γυναικοκτονία στο Μενίδι: Ισόβια στον 50χρονο οικοδόμο για τη δολοφονία της πρώην συζύγου του το 2024
- Νέο χτύπημα Μητσοτάκη στο TikTok: “Πολύ καλά νέα στο μέτωπο των τιμών – Στο 1,10 ευρώ / λίτρο το πετρέλαιο”
- Νορβηγία: Πρώην φρουρός της πρεσβείας των ΗΠΑ κρίθηκε ένοχος για κατασκοπεία
- Κ. Πιερρακάκης: Συνάντηση με τον Τούρκο υπουργό Οικονομικών
- Το Ιράν χαιρετίζει την εκεχειρία μεταξύ Πακιστάν και Αφγανιστάν
- Θεσσαλονίκη: Στο αυτόφωρο Ρώσος μοναχός για παράνομη παραμονή στην Ελλάδα
- Τηλεφωνική συνομιλία Πούτιν-Τραμπ, πριν το ταξίδι Ζελένσκι στις ΗΠΑ για τους Tomahawk